Vosganian si Korodi merg la Bruxelles pentru a cere o solutie rapida la taxa auto

  0
  434

  Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat, ieri, ca va pleca saptamana viitoare la Bruxelles, impreuna cu ministrul mediului, Attila Korodi, pentru a cere „politicos” oficialilor Comisiei Europene (CE) urgentarea gasirii unor solutii legate de aplicarea taxei auto in Romania.

  „Am avut permanent consultari la nivelul expertizei tehnice, ni s-au cerut informari, le-am dat, ele tineau in general de corespondenta dintre propunerea pe care dorim s-o facem si pe care am comunicat-o deja, de a reduce foarte mult taxele pentru masinile mai vechi. Ni s-a cerut permanent o corespondenta intre aceste niveluri si pretul masinilor, care se practica in Romania. Am dat toate aceste informari, dar raspunsul inca intarzie”, a spus Vosganian. El a aratat ca, pana in prezent, Ministerul Economiei si Finantelor nu a primit nici un document oficial cu girul CE, fiind vorba doar o corespondenta purtata de reprezentantii Romaniei cu expertii Comisiei.

  Reprezentantii autoritatilor romane si cei ai Directiei Taxe a CE au avut, la 8 noiembrie , o noua serie de consultarii tehnice pe tema taxei auto, au declarat surse apropiate discutiilor, citate de Mediafax. CE a insistat ca Romania sa dea dreptul platitorilor taxei auto sa o conteste, iar autoritatile romane au promis ca vor analiza varianta realizarii unui catalog privind valorile de piata a masinilor, in functie de factori precum marca si rulajul, pentru stabilirea scalei de depreciere. Expertii comunitari sustin ca procedura de infrigement (incalcarea reglementarilor comunitare), initiata de Comisie in luna martie, poate sa fie suspendata numai daca Romania va transmite un proiect de modificare a taxei in conformitate cu prevederile comunitare, precum si un calendar de adoptare.

  Pentru mai multe informatii vizitati Gardianul
  Curentul: Vosganian si Korodi cersesc taxa auto la Bruxelles

  Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat ca va pleca saptamana viitoare la Bruxelles, impreuna cu ministrul Mediului, Attila Korodi, pentru a cere „politicos” oficialilor Comisiei Europene urgentarea gasirii unor solutii legate de aplicarea taxei auto in Romania. El a aratat ca pana in prezent, Ministerul Economiei si Finantelor nu a primit niciun document oficial cu girul Comisiei Europene (CE), fiind vorba doar o corespondenta purtata de reprezentantii Romaniei cu expertii CE. Pe 8 noiembrie s-a mai consumat o runda de consultari pe aceasta tema.

  Pentru mai multe informatii vizitati Curentul
  Gandul: Vosganian merge la Bruxelles ca sa rezolve cu vorba buna taxa auto

  Nemultumit de „tergiversarile” Comisiei Europene, care intarzie sa dea un raspuns oficial cu privire la taxa auto, Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, este decis sa bata drumul Bruxelles-ului impreuna cu ministrul mediului Attila Korodi pentru a solicita „cu politete” institutiei gasirea unei solutii in acest sens.

  „Am propus primului-ministru ca saptamana viitoare sa merg la Bruxelles impreuna cu ministrul Mediului, pentru a solicita cu politete sa se urgenteze gasirea unei solutii pentru acest lucru. Am avut permanent consultari la nivelul expertizei tehnice, ni s-au cerut informari, le-am dat, ele tinteau in general de corespondenta dintre propunerea pe care dorim s-o facem si pe care am comunicat-o deja, de a reduce foarte mult taxele pentru masinile mai vechi”, a spus Vosganian. Potrivit unor surse citate de Mediafax, ultimele consultari tehnice au avut loc acum doua saptamani.

  Sursa: Gandul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.