Webinar Reloop: Ecodesign și Responsabilitatea Extinsă a Producătorilor

0
865
Sursa foto: reloopplatform.org

Organizația internațională Reloop, în parteneriat cu Teraz Środowisko și EcoMagazin organizează joi, 27 august, de la ora 12:30 (ora României), webinar-ul cu tema proiectării sustenabile a ambalajelor și Responsabilitate Extinsă a Producătorului. De ce este importantă și pentru ce anume vor plăti producătorii, respectiv operatorii economici care pun pe piață produse ambalate

În cadrul evenimentului, Frode Syversen (Mepex Consult AS) și Joe Papineschi (Eunomia Research & Consulting) vor prezenta soluții pentru creșterea reciclabilității ambalajelor de plastic și noile obligații pentru producători: în ce mod și pentru ce vor plăti aceștia.

Ce înseamnă un ambalaj reciclabil? Țările nordice au comandat un studiu în 2016 au elaborat norme de proiectare pentru ambalajele din plastic, considerate cele mai controversate și mai dificil de reciclat tipuri de ambalaje. Proiectarea de produs promovată de țările nordice reprezintă baza pentru o varietate de norme Europene și un intrument util pentru toți producătorii care și-au asumat standarde de sustenabilitate.

În prezent, Responsabilitea Extinsă a Producătorilor (EPR-ul) este unul dintre cele mai discutate subiecte în țările membre europene, întrucât Directivele Cadru Deșeuri impun noi obligații. Operatorii economici care pun pe piață produse ambalate vor plăti mai mult, însă ce înseamnă „mai mult”? și pentru ce anume vor plăti operatorii economici?

În cadrul evenimentului din 27 august, specialiștii Eunomia oferă îndrumare și prezintă principiile generale cu privire la costurile colectării și pre-procesării ambalajelor.

Atât prezentările, cât și sesiunea de răspunsuri și întrebări (Q&A) care va urma vor fi în limba engleză, însă va fi asigurată traducerea în câteva limbi.  

Cei care doresc să se înscrie vor trimite un e-mail de înregistrare către Judit Ujfalussy – [email protected], până miercuri la ora 16:00. Potrivit organizatorilor, pentru România au fost alocate locuri pentru 30 de participanți. Webinar-ul va fi găzduit pe aplicația Zoom, iar link-ul de invitație va fi trimisă participanților înainte de ora evenimentului. Este recomandată instalarea prealabilă a aplicației. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.