World Wildlife Fund (WWF): Romania nu are o politica adecvata in ce priveste combatarea schimbarilor climatice

World Wildlife Fund (WWF): Romania nu are o politica adecvata in ce priveste combatarea schimbarilor climatice

Agerpres informeaza: Romania nu are o politica adecvata in ce priveste combatarea schimbarilor climatice, reiese dintr-un raport al organizatiei neguvernamentale pentru conservarea naturii World Wildlife Fund (WWF), referitor la politicile in materie ale statelor comunitare, scrie cotidianul londonez The Telegraph, in editia electronica de marti.

Raportul, primul de acest fel, noteaza politicile aplicate de tarile UE pe o scala de la A (excelent) la G (slab), in care Romania este cotata cu F, la fel ca Polonia. Aceste doua tari continua sa foloseasca foarte mult energia produsa prin arderea carbunilor, explica WWF.
In analiza sa, niciunul dintre cele 27 de state membre nu a obtinut o nota mai mare de D, ceea ce inseamna ca Uniunea Europeana aplica doar jumatate din masurile care ar fi necesare pentru a opri cresterea temperaturilor globale.
Marea Britanie, de pilda, obtine nota E, mai putin decat Irlanda, Suedia, Danemarca si Germania. Potrivit WWF, Marea Britanie are deficiente in special in privinta asigurarii eficientei energetice a cladirilor, in imbunatatirea transportului public si utilizarea automobilelor electrice.
Masurile actuale vor duce la atingerea doar a unei treimi din tinta de reducere cu 80% a emisiilor de dioxid de carbon pana in 2050, fixata de Londra, avertizeaza WWF.
Un raport separat, citat tot de The Telegraph, dezvaluie ca industriile murdare – a cimentului, siderurgica, chimica – fac lobyy la Uniunea Europeana pentru a nu le fi crescute tintele pe termen scurt de reducere a emisiilor de CO2, de la 20% la 30% pana in 2020.
Obiectivul pentru 2020 este crucial in negocierile in vederea unui acord global, purtate sub egida Natiunilor Unite si care isi vor desfasura ultima runda la Cancun in Mexic, la sfarsitul acestei luni.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,540FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente