Defrisarea padurilor si poluarea sunt principalele probleme de mediu resimtite de romani, potrivit unui studiu realizat pro bono de compania Synovate pentru WWF (World Wide Fund for Nature) Romania, a anuntat astazi organizatia de mediu.defrisarile padurilor

Astfel, mai mult de jumatate dintre persoanele care intentioneza sa faca donatii pentru cauze de mediu pe viitor considera ca protectia padurilor este o cauza importanta, pentru care ar dona bani, iar mai mult de o treime dintre acestea ar face donatii pentru probleme precum managementul deseurilor si protectia Dunarii.

Poluarea aerului si a apei, poluarea industriala, lipsa parcurilor si in general a spatiilor verzi, precum si amenintarile cu disparitia a unor specii de animale, reprezinta de asemenea motive de ingrijorare in randul romanilor, se mai arata in comunicat.

Romania detine 300.000 de hectare de paduri natural intacte, iar unul dintre obiectivele principale ale proiectelor desfasurate de WWF in Romania este conservarea acestor zone, prin promovarea si implementarea unui management forestier durabil, care sa aduca beneficii pe termen lung atat oamenilor, cat si mediului inconjurator.

In acelasi studiu se mai arata ca aproape jumatate dintre persoanele intervievate nu au donat niciodata si nici nu intentioneaza sa o faca pe viitor, acestia motivand ca principal impediment lipsa banilor, dar si a lipsei de incredere ca banii ajung acolo unde trebuie.

Cercetarea mai releva faptul ca, in opinia romanilor, problema incalzirii globale si cea a schimbarilor climatice nu reprezinta o prioritate de mediu pentru Romania.

“Unul dintre cele mai importante evenimente organizate de WWF la nivel global pentru a atrage atentia asupra acestor schimbari climatice, Earth Hour (Ora Pamantului), va fi organizat si in acest an pe data de 27 martie. Timp de o ora, incepand cu 20:30, oameni din intreaga lume vor stinge luminile pentru a marca simbolic preocuparea din ce in ce mai acuta pentru gasirea unor solutii la problema schimbarilor climatice”, se mai precizeaza in comunicat.

Studiul Synovate este reprezentativ la nivel urban national si a implicat 889 de respondenti, barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 18 si 64 ani. Studiul a fost realizat in luna noiembrie 2009.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here