O armata de 4.000 de angajati si cinci milioane de sustinatori lupta pentru conservarea naturii si a biodiversitatii, inrolati in 2.000 de proiecte pentru conservarea naturii
Infiintata in anul 1961, Organizatia WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai mari organizatii internationale independente care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii. In prezent, WWF are aproximativ cinci milioane de sustinatori in toata lumea si o retea activa intr-o suta de tari. Are aproape 4.000 de angajati in lumea intreaga si finanteaza aproximativ 2.000 de proiecte.
Initial, organizatia se numea „World Wild Fund for Nature”, dar, cum de-a lungul timpului, activitatile s-au diversificat foarte mult, in anii „70-„80 denumirea oficiala a fost schimbata in „World Wide Fund for Nature”.
Activitatile s-au axat pe proiecte pentru salvarea anumitor specii, dar si pe proiecte pentru conservarea mediului inconjurator.
Activistii WWF isi propun sa stopeze degradarea mediului la nivel global si sa construiasca o natura cu care oamenii sa traiasca in armonie. Cele mai cunoscute programe in care s-au implicat cei de la WWF sunt conservarea diversitatii biologice, militand pentru utilizarea rationala a resurselor naturale regenerabile si reducerea poluarii.
In majoritatea celor peste 100 de tari in care este prezenta, WWF lucreaza atat cu guverne, cat si cu oameni de afaceri si persoane particulare pentru a identifica solutiile eficiente pentru a stopa modificarile climei.
Citeste articolul WWF, organizatia cu 100 de filiale ecologice integral in Adevarul