Protest de amploare la Roma fata de organismele modificate genetic

0
359

Mitingul ecologistilor italieni, care au denuntat, ieri, recurgerea la alimentele ce contin organisme modificate genetic, a avut ca punct de plecare Palatul Chigi, unde se afla sediul guvernului. La protest au participat reprezentanti a peste 29 de organizatii si o mie de delegati din diverse tari.

Manifestatia reprezinta punctul de plecare a unei campanii lansate de „Coalitia Italia Europa fara OMG”, care reuneste un „cartel” de forte ecologiste fara precedent: de la organizatiile de profil si pana la cele de protectia consumatorului, la care s-au adaugat asociatiile agricultorilor si cultivatorilor din peninsula.

Noua coalitie ecologista a fost fondata de omul politic italian Mario Capanna, care este, totodata, presedintele Fundatiei pentru drepturi genetice, ce se autodefineste drept „un organism de cercetare si comunicare in domeniul biotehnologiilor”.

Coalitia si manifestarile de protest propuse de acesta au gasit un ecou imediat in randul italienilor „de rand”, dar si in cel al cultivatorilor si asociatiilor de agricultori. Si asta pentru ca organismele modificate genetic ating o coarda sensibila a economiei italiene: circa 15% din produsul brut provine din sectorul agroindustrial.
Tensiuni europene pe tema OMG

Citeste articolul Protest de amploare la Roma fata de organismele modificate genetic integral in Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.