Greenpeace cere Guvernului interzicerea plantelor modificate genetic

0
506

Organizatia neguvernamentala Greenpeace cere guvernului sa dispuna interzicerea importului si cultivarii de plante modificate genetic si sa identifice si distruga productia de soia si de porumb modificat genetic din Insula Mare a Brailei.organisme modificate genetic

Alpinistii Greenpeace au urcat marti pe acoperisul Ministerului Agriculturii si au desfasurat un banner cu un stiulete de porumb grotesc, inalt cat cladirea institutiei, informeaza NewsIn.

La intrarea principala in cladirea ministerului, activistii au afisat un baner cu mesajul „Contaminarea cu OMG (n.n.: organisme modificate genetic) incepe aici”. La intrarea institutiei a fost pus alt baner cu textul: „Ministerul Agriculturii si Organismelor Modificate Genetic”, precum si semnul international ce exprima „hazard biologic”.

Pe trotuarul din fata ministerului, trecatorii au putut viziona o expozitie foto, compusa din noua panouri insotite de texte explicative, in legatura cu riscurile OMG pentru mediu si agricultura. Mesajul este adresat ministrului Decebal Traian Remes, deoarece refuzul sau de a interzice importul si cultivarea de plante modificate genetic este inacceptabil.

Saptamana trecuta, Greenpeace a expus un nou caz de cultivare ilegala cu soia modificata genetic in Insula Mare a Brailei, dupa ce in ultimii doi ani organizatia a investigat si a publicat alte cincisprezece cazuri de cultivare ilegala si contaminare cu soia, prun si cartof modificate genetic, ulterior identificate si distruse de autoritati.

Sursa: Ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.