Zborul poate fi solutia ecologica de transport a viitorului

  0
  276

  Conform unui nou studiu, cele mai ecologice variante de transport sunt trenul, autobuzul sau vaporul. Imediat dupa acestea urmeaza avionul. Ce mai daunatoare solutie pentru mediu este masina mica, relateaza news.discovery.com.

  Acest studiu este primul care a facut o comparatie amanuntita a emisiilor de CO2 in functie de distanta parcursa, a mijloacelor de transport disponibile astazi.Concluziile ar putea folosi autoritatilor sa adopte politici de transport care sa aiba un impact negativ minim asupra mediului inconjurator.
  Studiul a fost unul amplu si s-a desfasuratg pe o perioada de cinci ani. Pe langa emisiile de CO2 au fost luate in calcul si alte gaza sau substante poluante emise de mijloacele de transport. De asemenea, oamenii de stiinta au studiat impactul pe termen lung al poluarii asupra mediului inconjurator si au studiat cum interactioneaza gazele poluante cu atmosfera pentru a determina schimbarile climatice.

  Chiar daca la ora actuala, avionul nu ete la fel de prietenos cu mediul ca mijloacele de transport terestre, prin dezvoltarea unor motoare mai putin poluante, acesta ar putea deveni o solutie viabila pentru transporturile viitorului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.