Criza economica afecteaza si animalele. Zeci de mii de animale domestice sunt abandonate in Statele Unite din cauza problemelor financiare. Oamenii spun ca pur si simplu nu isi mai pot permite sa le intretina. De cele mai multe ori, animalele abandonate sunt eutanasiate.
animale domestice
Fiecare proprietar care vine cu un animal intr-un adapost din Statele Unite trebuie sa completeze un formular in care explica de ce il abandoneaza. In ultimele luni, situatia financiara a fost, de departe, cea mai intalnita cauza.

“Din cauza scaderii economice, numarul animalelor pe care le primim a crescut cu 60%. Multi oameni care nu-si mai pot permite un animal si-au pierdut casele sau se muta pentru ca nu isi mai pot permite chiria”, a declarat Denton Infield, administrator adapost pentru animale.

Probleme mari sunt in orasele cu cei mai multi restantieri la plata ipotecilor. Mii de caini sau pisici sunt abandonati numai in Detroit, Las Vegas sau Atlanta.

“In fiecare an, sapte milioane de animale ajung in adaposturi. Dintre acestea, intre trei si cinci milioane sunt eutanasiate. Asta numai din cauza lipsei spatiului si a banilor. Sunt niste fiinte minunate, care pot fi adoptate pentru ca exista un risc ridicat ca, daca nimeni nu le adopta nimeni si nici nu le ia temporar acasa, sa fie eutanasiate din lipsa de spatiu. Si acesta e un mod groaznic de a muri”, a spus Joe Sullivan, vicepresedinte asociatie pentru protectia animalelor.

Si vestile proaste nu se opresc aici. Proprietarii multor adaposturi spun ca donatiile au scazut drastic si ca, daca lucrurile continua asa, vor fi nevoiti sa eutanasieze tot mai multe animale.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here