Zeci de milioane de lei, pentru monitorizarea calitatii aerului

Zeci de milioane de lei, pentru monitorizarea calitatii aerului

Ploiestiul ar avea nevoie de un laborator mobil de masurare a noxelor si a pulberilor

De teama sanctiunilor care ar putea veni din partea institutiilor europene ce monitorizeaza calitatea aerului, pe diferiti parametri, guvernantii pregatesc cheltuirea unor sume colosale pentru imbunatatirea retelelor de instalatii care urmaresc nivelul noxelor emanate in atmosfera.
Astfel, se propune alocarea – din bugetul Fondului pentru mediu – a sumei de 50 de milioane de lei, in perioada 2011 – 2013, sub forma de finantare nerambursabila, pentru realizarea actiunilor multianuale pentru Programul de dezvoltare si optimizare a Retelei Nationale de Monitorizare a Calitatii Aerului.
In cursul acestui an, se prevede cheltuirea a 20 de milioane de lei din suma totala, iar in urmatorii doi ani, a cate 15 milioane de lei. Suma se acorda, in calitate de beneficiar, Ministerului Mediului si Padurilor, care realizeaza Programul de dezvoltare si optimizare a Retelei Nationale de Monitorizare a Calitatii Aerului.
Ministerul Mediului si Padurilor contracteaza achizitia de servicii si produse pentru realizarea Programului de dezvoltare si optimizare a Retelei Nationale de Monitorizare a Calitatii Aerului, cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare privind achizitiile publice.
Reamintim ca, la inceputul acestui an, primarul Andrei Volosevici promitea, in urma unui scandal izbucnit din cauza poluarilor „accidentale” din Ploiesti, achizitionarea unui laborator mobil de investigare a calitatii aerului care sa poata fi folosit pentru mai multe zone din municipiu. Deocamdata, desi mirosurile de sulf nu au incetat sa apara, in special pe perioada noptilor, din cauza emanatiilor de noxe, propunerea primarului – calificata drept o initiativa buna, la vremea lansarii ei – a ramas la stadiul de declaratie „oficiala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *