Zeci de pesteri din Parcul National Apuseni vor fi amenajate si promovate in scop turistic

  0
  429

  Peste 35 de pesteri din Parcul National Apuseni, printre care Cetatile Ponorului, Piatra Altarului si Ghetarul de la Focul Viu, vor fi amenajate si promovate turistic, in cadrul unui proiect al Centrului de Initiativa pentru Mediu Cluj-Napoca, in colaborare cu Administratia Parcului Natural Apuseni.
  pestera
  Proiectul presupune elaborarea unui plan de interventii in caz de accidente subterane si realizarea unui documentar despre aceste pesteri in limbile romana, maghiara, engleza, franceza si germana. De asemenea, se vor desfasura campanii de constientizare a localnicilor si vizitatorilor din Parcul Natural Apuseni, privind stimularea interesului pentru natura.

  In incinta centrelor de vizitare a Parcului Apuseni vor fi amplasate patru puncte de informare, dotate cu monitoare, care vor oferi detalii despre cele peste 35 de pesteri.

  Proiectul este programat sa se deruleze pana in martie 2011, in judetele Cluj, Alba si Bihor, cuprinse in Parcul Natural Apuseni. Valoarea totala a proiectului de peste 1,2 milioane lei.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.