Cea mai mare turma de gazele vazuta vreodata, in Mongolia

0
333

O super-turma cu 250.000 de gazele mongoleze a fost vazuta prin stepele tarii asiatice. Acesta este cel mai mare numar de gazele, adunate la un loc, inregistrat vreodata.
turma de gazele
Biologii care au vazut turma estimeaza ca aceasta ar putea contine un sfert din toate gazelele mongoleze de pe Terra, potrivit BBC.

„A fost uimitor. Nu stiu daca am fost surprins sau pur si simplu speriat de ceea ce am vazut”, a declarat Kirk Olson, de la Universitatea Massachusetts, SUA.

Gazelele mongoleze se aduna in turme foarte mari. Grupuri care contin peste 10.000 de indivizi sunt deseori zarite, iar cea mai mare turma de pana acum avea 80.000 de exemplare.

Olson crede ca aceasta adunare spectaculoasa a fost un eveniment natural, cauzat probabil de seceta severa. Gazelele au ramas rapid fara locuri de pascut, sfarsind toate in singurele zone verzi ramase.

Olson atrage insa atentia ca animalele nu vor putea supravietui intr-o turma asa de mare, deoarece intinderile mari de stepa cu iarba sunt inlocuite de strazi, orase, conducte de gaze sau de petrol si de agricultura.

Vanatoarea a distrus deja populatia de antilope saiga si de kulan, sau magarul salbatic mongolez. Olson spera ca autoritatile vor avea grija de gazele, inainte ca turmele lor sa se micsoreze.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.