“Ziua fara masina” la Iasi: biciclete, tricouri albe si competitie intre cartiere

“Ziua fara masina” la Iasi: biciclete, tricouri albe si competitie intre cartiere

Cei care vor sa marcheze 22 septembrie intr-un mod activ sunt asteptati sa participe la o plimbare pe doua roti. Organizatorii provoaca iesenii la un concurs intre cartiere.

Iasiul va fi impartit sambata, 22 septembrie, in sapte zone care se vor intrece de “Ziua fara masina” .La ora 16.00, cat mai multi biciclisti din cele sapte cartiere sunt asteptati sa se intalneasca in anumite puncte dinainte stabilite, iar de la ora 17.00 vor lua parte la o plimbare pe doua roti prin tot orasul.

“Ca si anul trecut, vom face o intrecere intre cartiere, care va incepe la ora 16.00. Si pentru ca Iasul e asezat pe 7 coline, am impartit orasul in sapte zone, fiecare cu un punct de intalnire: Tatarasi (Tudor, Bularga) – la Fac. De Chimie (vis-a-vis de Iulius Mall), .Sararie (Ticau, Hala Centrala, Moara de Vant) – la fostul Restaurant Bucegi, Centru (Copou) – la Casa Studentilor, Pacurari (Canta, Gara) – parcare Gara, Alexandru (Mircea, Dacia) – la Minerva, CUG (Galata, Nicolina) – pe Esplanada Nicolina II, Bucium (Podu Ros, Tesatura) – la Casa Sindicatelor. Grupurile se vor intalni la punctul stabilit la ora 16.00, unde se vor inscrie, iar pana la ora 17.00 trebuie sa ajunga la Palat. Grupul cel mai numeros va fi premiat“, a spus Iordana Leahu, reprezentant al IasiBike.

Participantii trebuie sa poarte tricouri albe, iar plimbarea va incepe de la ora 17.00 pe traseul Palatul Culturii – Podu Ros – Sos. Nationala – Podul de Piatra – Bazar – Podu Ros – Primaverii – Tudor Vladimirescu – Splai Bahlui Stang – Gara – Strada Arcu – Piata Unirii, unde va avea loc premierea.

“Fata de alti ani, nu vom avea alte strazi inchise. Din cauza santierelor, nu vrem sa incurcam si mai mult circulatia”, au anuntat oficialii Primariei Iasi.In fata Palatului Culturii va avea loc o demonstratie cu masini hibrid.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente