Ziua in care se recicleaza, nu se cumpara nimic

Ziua in care se recicleaza, nu se cumpara nimic
Ziua in care se recicleaza, nu se cumpara nimic

Asociatia ProDrama, impreuna cu Reciclare creativa si Creionetica, ii invita pe bucuresteni, azi, de la ora 18.00, sa ia parte la Evenimentul „Ziua in care se recicleaza, nu se cumpara nimic“. La Casa de pe Chei (Splaiul Unirii, nr. 195), vor avea loc proiectii in gradina, un atelier de creatie scenografica din materiale reciclate si un concerte cu muzica buna.

Echipa Prodrama lanseaza intrebarea „Ce este, de fapt, o societate mai buna?“. In acest sens, membrii ei isi doresc sa realizeze un spectacol care nu e indiferent la ce se intampla in jur: natura, arta, societate si oameni. Aceasta a fost motivatia principala pentru a pune in scena piesa „Ziua in care nu se cumpara nimic“ (foto imagine din spectacol), de norvegianul Kim Atle Hansen, o productie ProDrama in parteneriat cu Programul 9G al Teatrului National Bucuresti, proiect finantat de ArCuB prin programul Bucuresti 555. Piesa „Ziua in care nu se cumpara nimic“ a fost tradusa in cinci limbi si montata de numeroase ori. In 2010, a fost aleasa de ETC (European Theatre Convention) in topul celor mai bune piese europene ale anului.

Toti cei care indragesc arta militanta, sunt bineveniti sa se implice intr-un atelier de reciclare pentru a realiza decorurile piesei. Atelierul este coordonat de echipa Reciclare creativa si de scenograful spectacolului arh. Bogdan Costea, la initiativa Asociatiei D’Avent.

Conceptul scenografic isi propune sa redea atmosfera de revolta care insoteste personajele si actiunile lor pe tot parcursul piesei, gravitand in jurul ideii de haos controlat. Ideea poate fi astfel sustinuta numai de un decor compus in intregime din numeroase obiecte reciclate.

Nu se percepe taxa la intrare. Cu toate acestea, „biletul de intrare“ este orice obiect reciclabil – PET, doza de aluminiu sau CD, reviste, ziare, care vor fi folosite in workshopul de reciclare. Toti cei care vor participa la eveniment vor putea rezerva bilete gratuite la primele 5 spectacole.

Programul serii se va desfasura intre orele 18.00 – 22.00 si va include: proiectii de scurt-metraje, proiectie clipuri „Consumix“ pe teme legate de societatea de consum, atelierul de reciclare si creatie scenografica

Invitat special DJ-ul Andreea Veder va asigura muzica din cadrul evenimentului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente