Ziua Internationala de Actiune pentru Clima marcata la Grupul Scolar Agricol Bistrita

Ziua Internationala de Actiune pentru Clima marcata la Grupul Scolar Agricol Bistrita

Ziua Internationala de Actiune pentru Clima a luat nastere datorita schimbarilor climate considerate una dintre cele mai mari provocari ale secolului nostru care ne afecteaza la nivel global. Schimbarile climatice din ultimii ani au un impact semnificativ asupra ecosistemelor naturale, biodiversitatii, resurselor naturale, si asupra sanatatii umane.

Romania va simti efectele schimbarilor climatice, dupa cum sunt mentionate intr-un raport al Comitetului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice: seceta, valuri de caldura, tornade, precipitatii abundente in intervale scurte de timp, inundatii rapide, furtuni puternice si anotimpuri altfel decat ne-am obisnuit.

Pentru a marca acerasta zi, elevii Grupului Scolar Agricol Bistrita au desfasurat o serie de actiuni(vizionarea de prezentari power point, monitorizarea temperaturii aerului si a solului), in scopul informarii celor din jur cu privire la faptul ca traim intr-o perioada in care clima la nivel global se afla intr-o continua schimbare, iar noi suntem martorii a din ce in ce mai multe fenomene naturale devastatoare.

Parerea noastra este ca oricine poate lupta impotriva schimbarilor climatice si impotriva poluarii, daca adopta cateva masuri: folosirea automobilului personal numai atunci cand este nevoie; alegerea unui automobil cat mai putin poluant; folosirea mijloacelor de transport in comun, a bicicletei sau chiar mersul pe jos; inlocuirea becurilor clasice cu becuri cu consum redus. Mesajul nostru: Nu sta deoparte! Implica-te!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *