Viitorul Paltinisului – Fără eoliene, dar cu multe pârtii de schi şi alte atracţii

Viitorul Paltinisului – Fara eoliene, dar cu multe partii de schi si alte atractii

Centrul de Cercetari pentru Managementul Dezastrelor de la Universitatea ”Babes Bolyai” din Cluj Napoca, a finalizat la comanda celor de la Consiliul Judetean Sibiu, un studiu de evaluare adecvata pentru Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal Intercomunal Paltinis-Cindrel.paltinis foto Studiul care a fost depus la Agentia de Protectia Mediului Sibiu analizeaza in amanunt situatia actuala…

Citește mai departe
Anotimpuri la borcan, proiectul care transform? talentul din buc?t?rie în afaceri de familie, continu? recrut?rile

Anotimpuri la borcan, proiectul care transforma talentul din bucatarie in afaceri de familie, continua recrutarile

La trei luni de la lansarea proiectului, peste 100 de femei au fost informate asupra oportunitatilor oferite de proiectul „Anotimpuri la borcan” Bucuresti Ilfov. Ca urmare a acestei activitati, in cinci sate, respectiv in Dumitrana, Silistea Snagovului, Vidra, Cretesti, Sintesti, au inceput deja cursurile de calificare in productia de conserve din fructe si legume. Formarea…

Citește mai departe
Actiunea de plantare de puieti sub deviza "Eroii - vesnic vii" continua

78.750 copacei plantati de voluntari in ultimii doi ani prin initiativa „Plantam fapte bune in Romania”

Din 2011, initiativa „Plantam fapte bune in Romania“ a organizat plantari pe 31 hectare de teren public aflat in situatii dificile: suprafete agricole degradate, care sufera de alunecari sau se afla in regiuni afectate de fenomenul desertificarii. Initiativa se bazeaza pe voluntariat si a reusit in aceasta perioada plantarea a 78.750 de copacei cu ajutorul…

Citește mai departe

Idealismul verde se topeste sub caldura bugetelor in flacari

Dupa trecerea in noul an, New York Times a anuntat, cu durere in suflet, ca desfiinteaza biroul specializat in problemele mediului. Propaganda verde continua, insa, pe blogurile celui care a fost odata un prestigios cotidian american, devenit intre timp „Pravda de pe Hudson”. Concluziile unui studiu recent al institutiei guvernamentale norvegiene Consiliul Cercetarii, in care…

Citește mai departe

Ziua Internationala de Actiune pentru Clima marcata la Grupul Scolar Agricol Bistrita

Ziua Internationala de Actiune pentru Clima a luat nastere datorita schimbarilor climate considerate una dintre cele mai mari provocari ale secolului nostru care ne afecteaza la nivel global. Schimbarile climatice din ultimii ani au un impact semnificativ asupra ecosistemelor naturale, biodiversitatii, resurselor naturale, si asupra sanatatii umane. Romania va simti efectele schimbarilor climatice, dupa cum…

Citește mai departe

Semnele schimbarilor climatice pot fi deja observate si in Romania

Semnele schimbarilor climatice pot fi deja observate si in Romania: temperatura medie anuala a crescut semnificativ, iar anotimpurile s-au decalat, spune climatologul Roxana Bojariu, oordonatorul sectiei de Climatologie de la Administratia Nationala de Meteorologie, citata de RTV.net. Cel mai important semn al schimbarilor climatice este cresterea temperaturilor, spune dr. Roxana Bojariu. In Romania s-a inregistrat…

Citește mai departe

Schimbarile climatice afecteaza lanturile trofice

Primaverile timpurii afecteaza lanturile trofice, provocand aparitia unor intreruperi ale acesta, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici. Potrivit studiului preluat de BBC News Online, in Marea Britanie, primavara se instaleaza cu, in medie, 11 zile mai devreme decat in urma cu 30 de ani, acest lucru afectand semnificativ lantul trofic. Pradatorii…

Citește mai departe

Natura si ciudateniile sale

Ne-am obisnuit ca natura sa ne ofere constant creatii ale sale extrem de ciudate. Unele dintre acestea s-au constituit, de-a lungul secolelor, in mituri si legende. Iata cateva astfel de ciudatenii! Giant Squid. Cu putin timp in urma oamenii de stiinta au scos din burta marii un exemplar de Giant Squid de aproape 50 de…

Citește mai departe

Prima mancatorie bio din Cluj Bistro Verde – in Insomnia

Cosul Verde in parteneriat cu Insomnia propune bon-viveur-ilor clujeni un meniu de vara cu retete inedite preparate exclusiv din ingrediente provenind din agricultura certificata ecologic. Incepand cu vineri, 24 iulie 2009, echipa Bistro Verde va prepara specialitatile gourmet sau gourmand in functie de foame sau stil. „Asemenea unui centru de reabilitare, ideea unui Bistro Verde…

Citește mai departe

O problema, o schema, doi specialisti

Importanta subiectului dezbatut in cadrul evenimentului „Instrumente financiare pentru managementul riscului in cadrul schemei europene de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de sera” ne-a determinat sa cerem mai multe informatii, prezentate pe larg, unora dintre cei mai importanti specialisti din domeniul mediului, persoane implicate in schema de comercializare a certificatelor de emisii de…

Citește mai departe

Diavolul tasmanian

Micul animal care a fost inspiratie pentru cei ce au creat personajul Taz ce ne-a incantat copilaria – pe cale de disparitie. Diavolul tasmanian numit si Sarcophilus harrisii traieste in cea mai mica insula a Australiei, Tasmania, care reprezinta ultima bucata de pamant ce se invecineaza cu gheturile Antarcticii. Pe aceasta insula a fost infiintata…

Citește mai departe

Toamna e ca vara

Fenomenele meteo au devenit extreme, cel putin comparativ cu anii copilariei noastre, atunci cand cele patru anotimpuri erau bine conturate. Nu la fel arata si 2007, un an in care am avut de luptat cu inundatii, arsita si saptamani intregi de canicula. De azi incepe toamna calendaristica si se pare ca ne indreptam spre o seceta profunda in luna septembrie.

Citește mai departe