Temperatura globala medie a crescut cu jumatate de grad

Temperatura globala medie a crescut cu jumatate de grad

Specialistii avertizeaza ca emisiile de gaze de sera au ajuns, in 2010, la un nivel record in istoria omenirii. Temperatura globala medie a crescut cu jumatate de grad. Pare putin, dar, suficient ca in viitor urmasii nostri sa se odihneasca la umbra cactusilor, in Oltenia.

Daca emisiile de gaze de sera nu se diminueaza, in 2100 Oltenia va fi desert, Baraganul va fi traversat de tornade, litoralul va disparea complet, iar tot ce stim despre anotimpuri si temperaturi nu va mai fi valabil.

Pentru ce se intamplã existã un singur vinovat – omul. 20 de institutii stiintifice din intreaga lume aratã cã temperaturile globale sunt mai mari ca niciodatã, iar anul 2010 a fost cel mai cald din istorie.

Rezultatul final este cresterea nivelului oceanelor si incetinirea curentului SouthStream, ceea ce va insemna un dezastru planetar. Daca vom continua sa poluam in acest ritm, temperatura globala va creste cu mai mult de 4 grade Celsius pana in 2100.

Guvernele lumii se vor intalni in curand la Bonn, pentru o nouã rundã de negocieri pentru reducerea emisiilor de CO2, insa oamenii de stiinta nu se asteapta la progrese semnificative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *