A aparut “Harta taierilor de paduri”

A ap?rut “Harta t?ierilor de p?duri”
A aparut “Harta taierilor de paduri”
A aparut “Harta taierilor de paduri”

Pentru ca societatea civila semnaleaza frecvent furturile de paduri sau administrarea defectuoasa a acestora, Plantam fapte bune in Romania a lansat o aplicatie online, gratuita, care sa ii implice pe toti iubitorii de natura in raportarea acestor cazuri: Harta taierilor de paduri. Astfel, publicul larg poate sa actioneze pentru salvarea “aurului verde” al tarii noastre si sa determine decizia autoritatilor in cazurile care nu este respectat Codul Silvic. Anul trecut au fost inregistrate 1.284 de raportari in toate judetele din Romania. In judetul Arges a fost realizata o actiune in teren de verificare a raportarilor, cu echipaje formate din voluntari si autoritati. Autoritatile au comunicat existenta a 30 de dosare penale deschise, din care 11 datate dupa actiunea noastra din teren.

In 2012, actiunile de impadurire au devenit cea mai mare sursa de dezvoltare a proiectului: in cele doua anotimpuri potrivite plantarilor din 2012, primavara devreme si toamna tarzie, au fost organizate impaduriri in 7 judete, pe 17,3 hectare, alaturi de 1.680 de voluntari.

Din 2011, initiativa sociala Plantam fapte bune in Romania a organizat impaduriri pe 31 hectare de teren degradat, cu ajutorul a 4.850 voluntari. Comunitatile din 7 judete au fost sprijinite prin plantarea a 78.750 de copacei, pe baza recomandarilor specialistilor in silvicultura.

“Harta taierilor de paduri” este o aplicatie online gratuita, in care pot fi raportate taierile de paduri din Romania utilizand imaginile satelitare Google Maps sau inregistrand coordonatele GPS si fotografiile de la locul taierii. Aplicatia este unica in lume, codul-sursa urmand a fi exportat catre alte state care se confrunta cu problematica taierilor de paduri.

Mai multe detalii pe www.plantamfaptebune.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *