Prima mancatorie bio din Cluj Bistro Verde – in Insomnia

Prima mancatorie bio din Cluj  Bistro Verde - in InsomniaCosul Verde in parteneriat cu Insomnia propune bon-viveur-ilor clujeni un meniu de vara cu retete inedite preparate exclusiv din ingrediente provenind din agricultura certificata ecologic. Incepand cu vineri, 24 iulie 2009, echipa Bistro Verde va prepara specialitatile gourmet sau gourmand in functie de foame sau stil.

„Asemenea unui centru de reabilitare, ideea unui Bistro Verde in Insomnia a aparut pentru a oferi preparate sanatoase „de dres” si astamparat foamea celor ce se hidrateaza peste vara cu o bere in Insomnia”, glumeste Szantai Ianos, unul din actionarii Insomnia.

Bistro Verde, este primul proiect din Romania care propune publicului un organic bistro, spatiu social, unde hrana devine subiect de (re)descoperire a gusturilor si initiere in aventuri cu iz de activism. Cu preparate ce introduc catre doritori, mancaceii capriciosi cu branza de capra sau cartofii plini de sine, Bistro Verde promite un meniu cu macaruri in totalitate bio, un act temerar pentru piata de HORECA din Cluj.

„Bistro Verde este locul unde te invitam sa savurezi diversele arome oferite de produse autentice, provenite din gospodariile taranesti, te invitam sa redescoperi ingredientele si savoarea fiecarei mancaruri”, declara Tudor Bradatan, unul din proprietarii Cosul Verde, primul magazin de produse bio din Cluj.

Pe durata a 10 zile, din 24 iulie, Bistro Verde va va intampina cu evenimente create pentru a povesti despre produse locale, mancare sanatoasa, fair trade si voluntari la ferme ecologice. Calatoria noastra va pune pe primul loc gatitul cu respect fata de natura, vom respecta anotimpurile si vom realiza sesiuni de live-cooking si intruniri pe viu cu fermieri de bio, unii dintre ei activisti impotriva cultivarii de organisme modificate genetic.

Evenimente

Ziua fermierului local

Sprijinim fermierii si micii producatori romani. Lucram cu peste 20 de fermieri romani si mici producatori. In alegerea producatorilor cu care lucram, acordam prioritate celor care fac cu pasiune agricultura ecologica, care sunt interesati sa transmita informatii privind un stil de viata sanatos cat mai multor oameni si care se inspira din cultura traditionala pentru a crea cele mai delicioase preparate.

Ziua hranei sanatoase

Lucram cu anotimpurile. Este firesc sa mancam rosii in iulie (si au un gust mai bun), iar iarna sa ne bucuram din plin de legumele radacinoase. Credem cu convingere ca varietatea in alimentatie oferita de anotimpuri este mai sanatosa atat pentru tine cat si pentu planeta!

Pe langa aceste aspecte importante, unul poate la fel de serios, desi in mare masura neglijat este amprenta ecologica si distantele mari parcurse din camp pana in farfurie a produselor pe care le consumam. Pe langa poluarea produsa, alimentele care calatoresc mult sunt pline de conservanti si alte substante menite sa prelungeasca nefiresc durata de viata a hranei.

Ziua respectului pentru natura

Utilizam cat de mult posibil ambalaje si obiecte din materiale reciclate sau reutilizabile. Am proiectat intreaga noastra afacere cu respect pentru mediul inconjurator si ne bucuram de sprijinul clientilor nostri in mentinerea acestui principiu. Incercam pe cat posibil sa consumam eficient energie si sa reducem amprenta ecologica a distantei parcurse de produsele noastre.

Totodata, practicile agricole organice utilizate in agricultura ecologica certificata sunt importante pentru ca au un impact pozitiv asupra mediului inconjurator deoarece contribuie la reducerea epuizarii resurselor si pastreaza echilibrul in natura.

Ziua Fair Trade

Credem in comertul echitabil, comertul pe care il practicam vrem sa fie unul etic, atat pentru agricultor, cat si pentru cumparator. Produsele pe care le importam, precum ceaiul, cafeaua si dulciurile vin prin reteaua mondiala fair trade care garanteaza ca fermierului ce cultiva materia prima i-a fost platit un pret corect pentru munca depusa, un pret care sa asigure un venit confortabil familiei sale.

Ziua WOOF

WOOF Romania – program de voluntariat la ferme ecologice si traditionale

Veti avea ocazia sa cunoasteti fondatorii acestui program in Romania si multe informatii despre peripetiile taranilor si voluntarilor de-a lungul a doi ani de activitate. Fotografii, materiale informative si discutii libere cu cei trei tineri initiatori: Edward Klaunig, Ramona Duminicioiu si Douglas Knight

Pentru mai multe informatii si gustari sanatoase vizitati Insomnia din 24 iulie.

Pentru informatii fara gustari sanatoase: sunati la 0723024300 (Roxana Pencea, Cosul Verde)

Sau 0757086554 (Szantai Ianos, Insomnia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *