Iasul are o „ghena mobila” – riul Bahlui

0
593

Iasul are o

Cum e Tamisa pentru Londra asa e si Bahluiul pentru Iasi sau aproape… sau de fapt deloc. In realitate, Bahluiul este o ghena mobila. Ea duce gunoiul dintr-o parte in alta a orasului. In Bahlui gasesti de toate: pungi, tot felul de sticle din plastic si chiar carcase de televizor, usi, wc-uri si frigidere. Sa nu uitam de miros. Vara mirosurile pestilentiale doboara trecatorul nepregatit sa infrunte astfel de incercari. In ziarul local s-a vorbit si despre gradul de poluare chimica al acestui rau.

Bahluiul este incadrat in clasa a patra de poluare, in urma analizelor efectuate de Directia Ape Prut. Apele de suprafata sunt incadrate in cinci clase de poluare, in functie de substantele chimice din apa. Cu cat un curs de apa este incadrat la o clasa mai mare, cu atat este mai poluat.

O explicatie a gradului de poluare este deversarea apele uzate de la Statia de Epurare a RAJAC-ului, desi din punct de vedere statistic se incadreaza in normele admise. „Pe albia raului s-au depus azotati si fosfati din cauza carora se mentine un grad ridicat de poluare si din cauza carora se emana mirosurile pe care le resimte toata lumea”, a declarat Corneliu Cretu, seful Directiei Ape-Prut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.