O masina pe energie solara si eoliana asamblata in Nigeria

O masina pe energie solara si eoliana asamblata in Nigeria
O masina pe energie solara si eoliana asamblata in Nigeria

Segun Oyeyiola, student de la Universitatea Obagemi Awolowo din Nigeria, a asamblat din piese o masina care functioneaza pe energie eoliana si solara.

« Cine a spus ca fetelor adolescente nu le place stiinta? Patru fete intreprinzatoare din Nigeria, au distrus acest stereotip, inventand un generator de energie electrica, care functioneaza pe … urina. »
6 ore de energie electrica dupa o vizita la toaleta
Segun a avut nevoie de aproximativ un an pentru a construi masina. Ca baza, el a folosit un vechi Volkswagen Beetle, multe piese el a primit in dar de la prieteni si rude, iar tot ceea ce el nu a reusit sa gaseasca, a fost nevoit sa cumpere. Toate piesele luate impreuna au costat mai putin de 6000 de dolari.

El a scris in Co.Exist:

“Vreau sa reduc emisiile de carbon in atmosfera, deoarece acestea conduc la schimbarile climatice si incalzirea globala. Deja acum putem vedea consecintele: se schimba anotimpuri ciclice; apa si tot ceea ce creste de asemenea este expus la o influenta daunatoare. Asa ca am decis sa construiesc o masina care va functiona pe energie curata. Eu vad problema si vreau s-o rezolv”.

Shogun nu numai ca a instalat panouri solare pe acoperis. Astfel de bunuri exista peste tot in lume. Amintiti-va despre cursa de masini solare in Australia. El a montat de asemenea si o turbina eoliana. Atunci cand masina merge turbina se invarte si incarca bateriile instalate in portbagaj. Printre altele, vechiul Beetle a primit si un nou sistem de suspensie pentru a transporta in mod normal incarcaturile.

Masina nu este inca perfecta. Bateriile au nevoie de aproximativ 5 ore pentru a se incarca, dar Shogun mai lucreaza in acest sens. Cautarea materialelor optime de asemenea reprezinta o problema. Lumea din jur este de parere ca Shogun Oyeyiola isi pierde timpul.

Insa acest lucru nu-l lasa confuz pe tanarul inginer. Recent el a aparat diploma si nu intentioneaza sa opreasca lucrarile la proiectul sau: “Am de gand sa-l imbunatatesc pana cand masina nu va deveni vehiculul viitorului din Nigeria”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente