Ziua Lacului Iezerul Mare in zona Sub baraj din Gura Riului, judetul Sibiu

Ziua Lacului Iezerul Mare in zona Sub baraj din Gura Riului, judetul Sibiu
Ziua Lacului Iezerul Mare in zona Sub baraj din Gura Riului, judetul Sibiu

Turistii si amatorii de natura care doresc sa evadeze din cotidian sunt asteptati sambata, 24 august 2013, intr-o zona de o frumusete rara, acolo unde dealul se ingana cu muntele, sa ia contact cu elemente din cultura autohtona, sa participle la evenimentele organizatorului, sa dea frau liber imaginatiei, sa descopere obiceiurile si traditiile locurilor care desi se pierd in negura vremii sunt de actualitate si azi.

Evenimentul se va deschide la ora 16:00, in zona Sub baraj din Gura Riului, judetul Sibiu si reprezinta un eveniment autentic contemporan ce aduce in prim-plan posibilitatile actuale de agrement asociate Lacului Iezerul Mare – intreceri cu barca, parcurgere trasee turistice, practicarea de scubadiving, concerte, foc de artificii, bataie cu flori, interactivitate pentru copii si adulti pe apa lacului si in jurul acestuia etc. si are ca obiectiv dezvoltarea si consolidarea la nivel national a turismului intern prin promovarea cu impact national a Lacului Iezerul Mare precum si valorificarea resurselor naturale din jurul acestuia.

„Ziua Lacului Iezerul Mare„ este un proiect finantat din fonduri europene care se va desfasura in aer liber, iar participarea este deschisa tuturor celor care doresc sa petreaca putin timp in mijlocul naturii.

Participantii la festival vor avea multe surprize, jocuri si concursuri, vor asculta povesti despre Margininea Sibiului si vor fi prinsi in competitii, pe care organizatorii le-au pregatit foarte atent.
Lacul Iezerul Mare si imprejurimile sale reprezinta un taram de basm, asteptandu-te sa vezi la tot pasul Feti-Frumosi descalecand din umbra deasa a codrilor sau sa auzi susur de izvor impletindu-se cu lacrimi de domnita ce-si asteapta ursitul inca.

Lacul face parte din rezervatia naturala Iezerele Cindrelului si este situat in arealul comunei Gura Raului, pe versantul nordic al platoului Frumoasei, aproape de varful Cindrel al Carpatilor Meridionali, in partea de sud-vest a judetului Sibiu.

Locurile de cazare din zona lacului sunt numeroase si diverse: de la locuri netede, usor inclinate, bogate in ierburi, numai bune de campat, la campinguri amenajate, pensiuni, cabane, moteluri si hoteluri cu diverse posibilitati de agrement, insotite de o oferta gastronomica diversa, tipica zonei.

Spre seara, iubitorii de muzica si dans isi pot intalni artistii preferati: Iris, Vali Craciunescu, Blue Sound Chicago, precum si ansambluri folclorice si trupe de muzica din zona, artisti care vor transforma ziua de 24 august intr-un eveniment ce cu greu va putea fi uitat.

Zona are foarte multe obiective turistice pe care amatorii de frumos le pot vizita: Dumbrava Sibiului, Tilisca, Saliste, Jina, Sibiu, Sibiel, Rasinari, Paltinis, Cheile Cibinului, Rezervatia Naturala Iezerele Cindrelului, Gura Riului si multe altele.

Organizatorul evenimentului este Asociatia Eco Hangu, iar proiectul este finantat prin Regio – Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente