Ziua Mondiala a Apei, marcata la Bistrita prin actiuni de ecologizare

  0
  381
  "Apa, miracolul vietiiImportanţa apei pentru natură şi oameni, evidenţiată printr-o activitate la Biblioteca Judeţeană din Baia Mare
  Ziua Mondiala a Apei, marcata la Bistrita prin actiuni de ecologizare

  In fiecare an, in data de 22 martie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Apei. 22 martie devenea “Ziua Mondiala a Apei” in decembrie 1992, in cadrul Conferintei Natiunilor Unite asupra Mediului Inconjurator de la Rio de Janeiro.

  Tema din acest an „Water and Food Security”, are ca obiectiv constientientizarea opiniei publice in ceea ce priveste risipa resurselor de apa si importanta acestor resurse pentru securitatea alimentara, respectiv pentru sanatatea populatiei.

  Ca in fiecare an, Sistemul de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud sarbatoreste Ziua Mondiala a Apei, printr-o serie de activitati desfasurate atat in nume propriu, cat si in parteneriat cu institutii publice, organizatii si asociatii.
  Astfel, in data de 22 martie, de la ora 10.00, personalul SGA Bistrita-Nasaud va organiza o actiune de ecologizare a malurilor raului Bistrita (intre puntea TBC si Scoala Generala nr.5). Tot in aceeasi data, de la ora 10.00, SGA Bistrita-Nasaud va avea ca invitati un numar de 20 elevi de la Scoala generala Mariselu si Sieu care vor vizita laboratorul pentru determinari fizico-chimice si biologice.
  In data de 24 martie, personalul SGA Bistrita-Nasaud va organiza o actiune de ecologizare a malurilor raurilor Budac si Sieu, in parteneriat cu Primaria Mariselu, Partidul Ecologist Roman filiala Bistrita-Nasaud, asociatiile de pescari Lucioperca si Pescar Sportiv, Asociatia G.A.L. RURALIS pentru Dezvoltare Durabila in Microregiunea Bistrita-Sieu-Somes, asociatie ce este coordonator al proiectului Let’s Do It, Romania!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.