Ziua Mondiala a Mediului la Iasi

Ziua Mondiala a Mediului la Iasi
In fiecare an, pe 5 iunie, intreaga lume celebreaza Ziua Mondiala a Mediului, ocazie cu care sunt organizate actiuni menite a readuce in atentie opiniei problemele de mediu cu care se confrunta omenirea: incalzirea globala, desertificarea, defrisarea, deteriorarea stratului de ozon, penuria de apa, epuizarea resurselor, disparitia speciilor, deseurile etc.

Manifestarile imbraca diferite forme: de la concursuri tematice, la manifestari stiintifice, expozitii, concerte verzi sau promovarea de vehicule mai putin poluante. Astazi, de la ora 9, la Liceul „D. Cantemir”, va avea loc Simpozionul International „Educatia ecologica – strategie si finalitate” si concursul national de proiecte de mediu „Eco-junior”. Duminica, incepand cu ora 12, va avea loc actiunea de patrulare in unele zone de agrement ale municipiului Iasi: Ciric, Zona Bucium (Motel – platou Repedea), zona C.A. Rosetti, ocazie cu care cinci echipaje formate din reprezentanti ai APM Iasi, Comisariatului Iasi al Garzii Nationale de Mediu si Politiei Locale vor distribui fluturasi cu norme de comportament la iarba verde.

Manifestarile vor continua saptamana viitoare cu o festivitate de premiere a unui concurs de desene, colaje si prezentari cu tema „Un mediu sanatos pentru viitorul omenirii” – Palatul Copiilor din Tibanesti (luni, ora 11) si cu un workshop cu tema „Rezervatia naturala Poiana cu schit”, desfasurat in cadrul proiectului cu acelasi nume, organizat de catre Fundatia IF 2000 la Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului (miercuri, 8 iunie, ora 12).

Toate aceste actiuni fac parte dintr-un program mai amplu denumit generic „Zilele Mediului 2011 la Iasi”, avand ca slogan „Natura lucreaza pentru tine! Respect-o, protejeaz-o, fii responsabil!”. „Dorim ca prin aceste actiuni sa tragem un semnal de alarma cu privire la problemele de mediu globale si locale si necesitatea de a actiona pentru solutionarea lor atat la nivelul autoritatilor, cat si la nivelul fiecarui cetatean”, ne-a declarat Danut Pirchiu, directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi. (T. Damaschin)

Micii ecologisti au sarbatorit Ziua Mondiala a Mediului

Ieri, la Gradina Botanica, s-a desfasurat cea de a VI-a editie a concursului judetean pentru prescolari „Micul ecologist ”, concurs organizat de catre Gradinita cu Program Prelungit 26 Iasi si Agentia pentru Protectia Mediului Iasi. Cei 200 de copii de la 20 de gradinite din judetul Iasi s-au intrecut in a transmite mesaje cu caracter ecologic prin teatru, cantec, dans, poezie si lucrari cu tema „Sa pastram planeta albastra!”. Stradania lor a fost rasplatita de APM Iasi cu dulciuri si diplome.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente