Ziua Mondiala a Mediului la Suceava

APM Neamt marcheaza Ziua Mondiala a Mediului
Ziua Mondiala a Mediului la Suceava

Duminica, 5 iunie, in intreaga tara se sarbatoreste Ziua Mondiala a Mediului, iar pentru a marca acest eveniment, Garda de Mediu Suceava si Agentia pentru Protectia Mediului au organizat numeroase actiuni care se desfasoara pe parcursul a trei zile, fiind implicati suceveni de toate varstele.
Cum anul acesta a fost declarat Anul International al Padurii, deviza aleasa anul acesta pentru Ziua Internationala a Mediului este “Padurile – sufletul viu al naturii”.
Tocmai de aceea, ieri, zeci de copii de gradinita au participat la un concurs de desene pe asfalt, cu tematica “Padurea – Natura in slujba noastra”, care s-a desfasurat in fata Muzeului de Stiintele Naturii. Manifestarea, organizata de Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Regional Suceava, impreuna cu Institutia Prefectului, cu participarea Gradinitei Nr. 2 “Aschiuta” si a Gradinitei cu Program Prelungit “Mihai Eminescu”, a insemnat pentru copii o posibilitate de a-si manifesta talentul creativ, dar si de a transmite adultilor un mesaj important, referitor la importanta pastrarii si transmiterii generatiilor urmatoare a unui mediu curat si sanatos.
Subprefectul Angela Zarojanu, care a participat la aceasta actiune, considera ca a asistat la “o lectie data de cei mici celor mari”.
“Cu totii avem obligatia de a face un efort comun, pentru pastrarea unui mediu curat, sanatos, prin respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltarii durabile: economica, ecologica si sociala. Am apreciat foarte mult initiativa celor de la Mediu, copiii s-au distrat foarte bine desenand si impartind trecatorilor pliante cu mesaje ecologice, care au impact mai mare, venind din partea copiilor”, a spus Zarojanu, care a cerut ca zona cu desenele copiilor sa fie delimitata, sa poata fi admirata de trecatori cel putin pana luni. Cele mai bune desene pe asfalt au fost premiate, dar toti copiii au fost recompensati pentru participare.
Tot ieri, Agentia pentru Protectia Mediului Suceava, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si cu Primaria Suceava, a organizat la Casa de Cultura un simpozion cu tema “Probleme actuale de mediu in judetul Suceava”, invitati fiind elevi de la eco-scoli, ONG-uri de mediu din judet, reprezentanti ai autoritatilor publice judetene si locale.
Sambata, de la ora 09.00, va avea loc etapa judeteana a Concursului de proiecte de mediu, organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Suceava. Elevi din judet vor prezenta proiecte de mediu, dupa care un juriu, din care face parte si un reprezentant al Agentiei pentru Protectia Mediului Suceava, va selecta cele mai bune proiecte, care vor participa la etapa nationala a acestui concurs.
Luni, 6 iunie, la ora 12.00, tot pentru a marca Ziua Mondiala a Mediului, la iesirea din municipiul Suceava, in zona bulevardului Sofia Vicoveanca, va avea loc o actiune de ecologizare, organizata de Prefectura Suceava, in colaborare cu Primaria Suceava si Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu, la care vor participa si reprezentantii APM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *