Ziua Pasarilor si a Arborilor

  0
  2512

  Dedicata aniversarii pasarilor si arborilor, aceasta zi a fost creata de catre iubitorii de natura implicati direct in serviciile de protectie si conservare a mediului, care au dorit sa faca public faptul ca a ne intoarce la natura si a fi mai generosi cu aceasta nu reprezinta un efort prea mare din parte noastra.

  Rolul si rostul Zilei Pasarilor si a Arborelui este mai mult de natura educativ-informativa, de trezire a dorintei oamenilor de a fi mereu in armonie cu natura. Ocrotind pasarile si arborii, realizam, implicit, conservarea habitatelor.

  A sadi un copac sau a plasa casute pentru pasari sunt lucruri foarte simple pentru noi, dar importante pentru mentinerea echilibrului ecologic. A nu distruge padurile, a nu le defrisa masiv ne ajuta la mentinerea unei mediu mai curat si a unei vieti mai sanatoase.
  Exista destule persoane si institutii preocupate de marcarea Zilei Pasarilor si a Arborilor, de la cei mai mici (care sunt si cei mai inventivi) si pana la cei mai mari, care apeleaza la sensibilitatea si dragostea romanului pentru natura.

  Fie ca este vorba de excursii in natura, de expozitii de desene si fotografii cu tematica sau de recitaluri de versuri, de intruniri, simpozioane si conferinte, aceasta zi nu trece neobservata.

  Insa amploarea unor astfel de manifestari nu este aceea pe care si-ar dori-o iubitorii de mediu. Nu exista, nici la acest moment, o deschidere foarte larga fata de criza mediului sau o dorinta evidenta de sprijin pentru atenuarea daunelor produse componentelor de mediu.

  De asemenea, oamenii nu sunt bine informati cu privire la problemele de mediu, in general, cu atat mai putin referitor la zilele in care acesta trebuie sarbatorit. Sa ne notam in calendarul personal si ziua de 10 mai, ca o zi in care, macar o data pe an, sa fim mai atenti fata de arbori si pasari.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.