Zona Beidaud a fost vizata pentru realizarea unor prospectii privind ex­ploatarea gazelor de sist, investitorii s-au razgandit

0
539
Zona Beidaud a fost vizata pentru realizarea unor prospectii privind ex­ploatarea gazelor de sist
Zona Beidaud a fost vizata pentru realizarea unor prospectii privind ex­ploatarea gazelor de sist

Zona Beidaud a fost vizata pentru realizarea unor prospectii privind ex­ploatarea gazelor de sist, insa se pare ca investitorii deocamdata s-au razgandit. Potrivit declaratiei directorului Agentiei de Protectie a Mediului Tulcea, Liliana Marinescu, institutia pe care o coor­do­nea­za nu s-ar opune realizarii unor prospectii.

„In momentul de fata, la noi in judet nu exista nicio solicitare cu privire la exploatarea gazelor de sist, insa au fost niste discutii in perioadele precedente prin care se avea in vedere o eventuala exploatare in zona Beidaud. Insa aceste discutii nu au avansat. In acel moment se dorea realizare unor prospectiuni a zonei, iar ei au voie sa faca astfel de prospectiuni pentru ca nu afecteaza mediul. Nu s-a primit insa nicio solicitare in acest sens. Important de stiut este ca Dobrogea este asezata pe calcare si roci sedimentare si atunci, din cauza influentei Marii Negre, sunt sanse mari ca aceste gaze de sist sa existe aici. Stim foarte bine ca apa din Marea Neagra contine foarte mult gaz metan”, a declarat directorul APM Tulcea.

Potrivit unei declaratii recente a Ministrului Mediului, Rovana Plumb, exploatarea gazelor de sist este sub moratoriu pana cand va aparea punctul de vedere oficial al Comisiei Europene, in baza in baza unor studii si in baza raportului Parlamentului European pe aceasta proble­ma. Primele indicii ale unuia dintre studii demonstreaza clar ca exista riscuri majore din punct de vedere al protectiei mediului, a declarat ministrul Mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.