Dupa interzicerea becurilor incandescente, UE va interzice si becurile fluorescente in favoarea celor cu LED-uri

0
566
Un mare retailer a economisit zeci de milioane de euro cu energia regenerabil?
Un mare retailer a economisit zeci de milioane de euro cu energia regenerabilă
Dupa interzicerea becurilor incandescente, UE va interzice si becurile fluorescente in favoarea celor cu leduri
Dupa interzicerea becurilor incandescente, UE va interzice si becurile fluorescente in favoarea celor cu leduri

Dupa ce, la 1 ianuarie, Comisia Europeana a interzis producerea si comercializarea ultimelor becuri cu incandescenta, cele de 25 de wati, reprezentantii institutiei au declarat ca nici becurile economice nu sunt bune. Acestea vor fi interzise in favoarea celor cu leduri, considerate, acum, mult mai eficiente.

La inceputul acestui an, Comisia Europeana a interzis total producerea becurilor cu incandescenta, mari consumatoare de energie, dar care erau capabile sa emane o lumina calda, putin obositoare pentru ochi. A fost permisa numai comercializarea becurilor economice, slabe, obositoare, de multe ori cu lumina rece si neplacuta, cu preturi de cateva ori mai mari decat ale becurilor clasice, dar cu un consum redus de energie.

De anul viitor, si acestea vor deveni istorie, pentru ca o noua directiva a Comisiei Europene va interzice becurile cu fluorescenta, care vor fi inlocuite de leduri, o noua tehnologie ecologica, fara mercur, cu un consum cu 10% mai mic decat al becurilor economice, dar capabile sa emane o lumina mai puternica decat acestea.

Se pare ca becurile cu led sunt si mai sigure decat cele economice, deoarece nu au in compozitie substante periculoase, ca mercurul. Ele contin, in interiorul lampii, o dioda care consuma cu 90 la suta mai putin curent decat un bec cu filament, dar fata de vechea tehonologie, sunt mult mai rezistente, producatorii sustinand ca pot arde pana la 25 de ani.

Comisia Europeana va decide abia in 2014 cand vor fi scoase de pe piata becurile economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.