Consumul regulat de nuci poate preveni cancerul la san

Consumul regulat de nuci poate preveni cancerul la sân
Consumul regulat de nuci poate preveni cancerul la san
Consumul regulat de nuci poate preveni cancerul la san

Consumul regulat de nuci poate preveni aparitia cancerului la san, dar si a maladiilor cardiace, datorita continutului mare de acizi grasi omega-3 si antioxidanti, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent in Statele Unite, informeaza bbc.co.uk.

Studiul realizat de cercetatorii americani a fost prezentat la intalnirea anuala a American Association for Cancer Research.

Efectele benefice ale consumului de nuci au fost testate pe soareci, dar specialistii spun ca se aplica si oamenilor.

Nucile contin ingrediente precum acizi grasi omega-3, antioxidanti si fitosteroli, care reduc riscul de aparitie a tumorilor canceroase.

“Este cunoscut faptul ca o dieta sanatoasa poate preveni bolile cronice. Am demonstrat ca nucile, asociate unei alimentatii echilibrate – bogata in fructe si legume -, reduc riscul dezvoltarii cancerului la san”, a spus Elaine Hardman, de la Scoala de medicina a Universitatii Marshall, coordonatoarea studiului.

Cercetarile anterioare au aratat ca nucile consumate la sfarsitul mesei reduc efectele negative ale mancarilor grase asupra arterelor.

De asemenea, proprietatile nucilor au efecte pozitive si in cazul bolilor de inima. “Desi nucile sunt bogate in acizi grasi si calorii, acesti acizi sunt nesaturati, deci «buni». Este nevoie ca acest subiect sa fie aprofundat, pentru a se identifica acei compusi bioactivi carora le putem atribui anumite efecte benefice asupra sanatatii”, a spus Anna Denny, nutritionist la British Nutrition Foundation (Marea Britanie).

“Cel mai mare risc in dezvoltarea cancerului la san il are varsta – 80% dintre cazurile de cancer la san apar la femei cu varsta peste 50 de ani, de aceea controalele regulate sunt foarte importante. Adoptarea unui stil de viata sanatos, cum ar fi pastrarea unei greutati corporale adecvate, limitarea consumului de alcool si practicarea regulata a exercitiilor fizice contribuie, de asemenea, la reducerea riscurilor de aparitie a cancerului”, a concluzionat Josephine Querido, de la institutul de cercetare britanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *