Cum ne vor schimba viata casele viitorului

Cum ne vor schimba viata casele viitorului

Cum ne vor schimba viata casele viitorului

Tot mai multi specialisti pun semnul egal intre casa viitorului si casa ecologica. Acest motiv se explica prin necesitatea tot mai mare de a folosi resurse regenerabile, care nu dauneaza naturii, dar si tehnologie de ultima generatie, care iti usureaza viata.
Locuinte care deja „sunt in viitor” se construiesc si in Romania, dar nu sunt foarte cunoscute.

In locuintele futuriste totul devine realizabil foarte simplu. Daca pana de curand ni se parea fascinant sa aprindem lumina cu o simpla bataie din palme, in prezent designerii, inginerii si arhitectii fac imposibilul posibil si transforma aproape orice idee in realitate.

Potrivit noilor tehnologii, intr-o casa moderna putem, spre exemplu, sa urmarim stirile in oglinda high tech din baie in timp ce ne spalam pe dinti sau putem vedea prognoza meteo sau asculta muzica pe care ne-o dorim.

Marianne Cusato, designer urban din Florida si important speaker pe tema sustenabilitatii locuintelor, considera ca tinerii (Gneratia Y) sunt mult mai deschisi in ceea ce priveste constructiilor modulare si inteleg folosirea sistemelor de instalatii sanitare si de incalzire care ajuta la economisirea de apa si energie.

De la panouri solare, la monitorizare meteo

Daca eficientizarea termica cu ajutorul panourilor solare pe acoperis a captat interesul multor proprietari de case, in viitor acestia se vor bucura sa afle de existenta unor sisteme de incalzire si racire care vor monitoriza progonoza meteo pentru a mentine caminul confortabil.

Cercetatorii de la Universitatea din Maryland au dezvoltat fluide ce contin nano-particule care absorb caldura si o transporta printr-un tub aflat sub acoperis. Panorurile fotovoltaice de pe acoperis vor genera energia necesara pentru alimentarea aparaturii hi-tech/electronice.


Casa va avea „creier”

Casele smart isi vor monitoriza propria efiecienta si ne vor face viata mai usora si sigura. Acestea vor fi echipate cu “un sistem nervos central” care va “simti” si analiza toate aparatele si sistemele din casa si atunci cand va fi cazul, va face ajustari.

Acesta va anunta, de exemplu, cand ramanem fara lapte si va putea chiar comanda pentru noi. De asemenea, cheia va putea fi inlocuita de sisteme biometrice care vor inregistra amprenta noastra.

Domurile geodezice

Conceptul de dom geodezic a fost schitat pentru prima oara dupa Primul Razboi Mondial. Designul domului a fost creat de catre Walter Baursfeld, inginer in compania Carl Zeiss, pentru un planetariu. Constructia are forma sferica si este impartita triunghiular.

Inginerul roman, Alexandru Dinulescu, este proiectantul domului geodezic. El a inceput proiectarea acestor case rotunde in Prahova, iar in prezent a reusit sa ridice astfel de locuinte in mai multe zone ale tarii.

Echipa care construieste casele sferice utilizeaza materiale eco, naturale-panourile multistratificate din lemn sunt fixate cu aditivi netoxici.

Domurile se realizeaza rapid, sunt ieftine (cu pana la 40% fata de o locuinta obisnuita la aceeasi suprafata), fiabile si economice (costurile de incalzire si racire se reduc cu 60-80% potrivit casaviitorului.wordpress.com). In plus, rezista la vanturi de pana la 350km/ora si la cutremure de pana la 8,5 grade pe scara Richter.18 Mai 2014 - Sursa: DailyBusinessArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016