Dac? nu ai p?dure î?i faci! Exemplul viu de la Bude?ti
Dacă nu ai pădure îți faci! Exemplul viu de la Budești
Daca nu ai padure iti faci! Exemplul viu de la Budesti
Daca nu ai padure iti faci! Exemplul viu de la Budesti

Vasile Codrea, primarul comunei Budesti, a inteles importanta impaduririlor si cum aceste actiuni previn dezastrul care ar putea fi cauzat de alunecarile de teren. De ani buni acesta are si de sprijinul Asociatiei Tasuleasa Social, voluntarii acesteia „imbogatind” locul lor de suflet in acest sfarsit de saptamana cu inca 9000 de puieti.
Comuna Budesti este una dintre cele mai sarace comune din Bistrita-Nasaud, asta si pentru ca nu are parte de suprafete intinse de padure cum este cazul localitatilor de pe Valea Ilvelor sau a Bargaului. Daca nu are padure, primarul Vasile Codrea s-a gandit sa-si faca!

A inceput cu fondurile guvernamentale, pentru care a avut de asteptat nu mai putin de 6 ani, Budesti fiind a doua comuna din judet care a primit acest tip de finantare pentru a impaduri o suprafata de teren degradat.

Viitoarea padure de la Targsor, care se intinde pe 70 de hectare, plantata in 2012, reuseste nu doar sa improspatezeaerul din jur ci si sa tina in frau un deal intreg, ce risca sa alunece in gradinile si peste casele oamenilor din zona.

Actiunile de impadurire nu s-au oprit aici, ajutorul venind si din partea asociatiei Tasuleasa Social, care an de an desfasoara activitati de impadurire in Budesti. Mai mult, in primavara acestui an, Tasuleasa Social a demarat tot la Budesti cea mai mare campanie de impadurire voluntara din Transilvania, reusind sa adune aproape 1500 de persoane din mai multe judete ale tarii.

Actiunea celor de la Tasuleasa a continuat si in aceasta toamna, weekendul trecut, voluntarii asociatiei reusind sa planteze 9000 de copacei in Budesti-Fanate. La actiunea din weekendul aceasta a participat inclusiv subprefectul Ovidiu Frent alaturi de fiica sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here