Statiile meteo care au strans datele referitoare la incalzirea globala ar putea sa fie compromise de conditiile locale, potrivit unui nou raport.statie meteo

Acest fapt aduce o noua critica Panoului Interguvernamental asupra Schimbarilor Climatice din cadrul ONU, care a fost acuzat recent de manipularea informatiilor.

Raportul, scris de Anthony Watts, un meteorolog american si sceptic climatic, arata fotografii ale statiilor meteo amplasate langa echipamente care genereaza caldura, ceea ce ar putea influenta datele colectate.

Unele statii sunt amplasate langa aparate de aer conditionat sau langa fabrici de tratament al deseurilor, in timp ce una sta langa un incinerator de gunoaie. O statie meteo de la aeroportul din Roma prinde emisiile avioanelor.

Temperaturile mai mari din jurul statiilor meteo, care sunt folosite de peste 150 de ani, ar putea fi cauzate de urbanizare, spune studiul. O statie meteo de la aeroportul din Manchester, care era inconjurata de pajisti cand a fost construita, este acum in mijlocul cladirilor incalzite.

ONU a folosit informatiile de la statiile meteo pentru a sustine faptul ca emisiile de gaze cu efect de sera au cauzat deja o crestere cu 0.7 grade Celsius a temperaturilor si pentru a atentiona ca este posibila o crestere de 6 grade Celsius pana in 2100.

Panoul pentru mediu al ONU este acum in mijlocul unui scandal de proportii, referitor la manipularea informatiilor legate de incalzirea globala. Patru erori de proportii au fost descoperit in raportul schimbarilor climatice din 2007. Cea mai mare dintre acestea este afirmatia ca ghetarii din Himalaya se vor topi pana in 2035, informatie care nu se bazeaza pe niciun studiu.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here