Enciclopedia online ce doreste sa creeze o Arca a lui Noe digitala, in care sa fie prezentate toate speciile de animale si de plante de pe planeta, a ajuns la 170.000 de descrieri.
enciclopedie
„Enciclopedia Vietii”, ce va costa 60 de milioane de lire sterline, vrea sa prezinte in urmatorii zece ani 1,8 milioane de specii cunoscute, de la afine la zebre, potrivit Daily Mail.

Proiectul a fost lansat in 2007 si spera sa ajute la cercetarile asupra imbatranirii, schimbarilor climatice si chiar asupra imprastierii daunatorilor.

James Edwards, directorul executiv al Enciclopediei Vietii, spune ca toata lumea, de la elevi la oameni de stiinta, ar putea folosi cartea online ca ghid. Putem si noi contribui cu o fotografie sau cu o observatie a unui animal aflat intr-o zona in care nu exista inainte, acesta fiind de multe ori un semn al schimbarilor climatice.

Una dintre problemele cu care se confrunta Enciclopedia este ca 20.000 de specii noi sunt descrise in fiecare an, iar la nivel mondial se pare ca numarul total al speciilor ajunge la 100 de milioane.

Pentru mai multe informatii despre Enciclopedia Vietii, vizitati site-ul oficial.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here