Obama vrea ca Statele Unite ?i Rusia s? î?i reduc? cu o treime armele strategice nucleare. La fel ?i Europa
Obama vrea ca Statele Unite şi Rusia să îşi reducă cu o treime armele strategice nucleare. La fel şi Europa
Dezastrul de la Fukushima putea fi evitat. Prima recunoastere oficiala a evitarii investitiilor in securitatea instalatiilor nucleare japoneze

Tokyo Electric Power, compania de electricitate care opera centrala nucleara de la Fukushima a admis, azi, pentru prima data, ca dezastrul produs in urma valului tsunami din data de 11 martie 2011 putea fi evitat, informeaza Associated Press.

Compania stia ca erau necesare lucrari de imbunatatire a securitatii instalatiilor, dar s-a temut de consecintele economice, politice si legale ale implementarii acestora. S-a considerat ca lucrarile, fiind costisitoare, ar fi generat un curent anti-nuclear.

Admiterea responsabilitatii este cosniderata un gest revolutionar, de vreme ce compania si-a clamat continuu, pana in prezent, nevinovatia si chiar a criticat guvernul japonez pentru interferenta de nepermis treburile sale. Comunicatul a fost emis dupa prima sedinta a comitetului de reforma interna a companiei, comitet condus de specialistul american Dale Klein.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here