Dezastrul de la Fukushima putea fi evitat. Prima recunoastere oficiala a evitarii investitiilor in securitatea instalatiilor nucleare japoneze

  0
  309
  Obama vrea ca Statele Unite ?i Rusia s? î?i reduc? cu o treime armele strategice nucleare. La fel ?i Europa
  Obama vrea ca Statele Unite şi Rusia să îşi reducă cu o treime armele strategice nucleare. La fel şi Europa
  Dezastrul de la Fukushima putea fi evitat. Prima recunoastere oficiala a evitarii investitiilor in securitatea instalatiilor nucleare japoneze

  Tokyo Electric Power, compania de electricitate care opera centrala nucleara de la Fukushima a admis, azi, pentru prima data, ca dezastrul produs in urma valului tsunami din data de 11 martie 2011 putea fi evitat, informeaza Associated Press.

  Compania stia ca erau necesare lucrari de imbunatatire a securitatii instalatiilor, dar s-a temut de consecintele economice, politice si legale ale implementarii acestora. S-a considerat ca lucrarile, fiind costisitoare, ar fi generat un curent anti-nuclear.

  Admiterea responsabilitatii este cosniderata un gest revolutionar, de vreme ce compania si-a clamat continuu, pana in prezent, nevinovatia si chiar a criticat guvernul japonez pentru interferenta de nepermis treburile sale. Comunicatul a fost emis dupa prima sedinta a comitetului de reforma interna a companiei, comitet condus de specialistul american Dale Klein.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.