Seful Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Constanta, a fost incatusat intr-un dosar de braconaj

0
709
Şeful Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Constanţa, băgat la beci într-un dosar de braconaj
Seful Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Constanta, bagat la beci intr-un dosar de braconaj

Miscare surprinzatoare a procurorilor in dosarul presupusilor braconieri veniti tocmai din Italia pentru a vana la Cernavoda. Danut Vasile Miron, directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Constanta, a fost incatusat pe motiv ca ar fi distribuit in maniera ilegala, fara a efectua mentiunile in evidentele obligatorii, un numar de 18.000 de cartuse. Ieri, Danut Vasile Miron a fost prezentat, alaturi de alte persoane (romani si italieni) Judecatoriei din Medgidia cu propunere de arestare preventiva. Tot ieri, Ministerul Mediului si Padurilor a anuntat intensificarea controalelor privind modul in care este respectata legislatia in ceea ce priveste organizarea partidelor de vanatoare pe fondurile cinegetice de pe teritoriul Romaniei.

Prin intermediul unui comunicat oficial, organele de ancheta au informat ca pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta este inregistrat un dosar penal in care se efectueaza cercetari fata de mai multi cetatenii italieni si romani. Procurorii sustin ca cei luati in colimator sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, participatie improprie la braconaj, complicitate la participatie improprie la braconaj si abuz in serviciu in forma calificata privind vanatoarea si protectia fondului cinegetic. Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta mai informeaza ca cei cercetati sunt Luigi Sgobba, Daniele Quattrociochi, Giovanni Piatini, Danut Vasile Miron (directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Constanta), Aurelian Pana, Florin Popa, Gheorghe Dobre, Victor Olteanu si Iulian Taranu.

In urma perchezitiilor domiciliare efectuate acum doua zile, au fost depistati 20 de cetateni italieni care se aflau de cateva zile la vanatoare in zona Cernavoda. Oamenii legii spun ca acestia pastrau munitia si armele in conditii de insecuritate totala in camerele de hotel si in portbagajul masinilor aflate in parcarea hotelului. „Astfel, in hotelul Domneasca au fost gasite un numar de 9 arme, 4.311 cartuse si un numar de 308 pasari vanate si tinute la congelator. Este de mentionat faptul ca, in data de 28 septembrie, a fost tranzactionata ilegal cantitatea de 7.000 cartuse de vanatoare, fapt surprins video de lucratorii de politie si confirmat de depozitia martorei L. M. – concubina lui Luigi Sgobba, cantitate de munitie care a avut ca destinatie finala Hotel Yahoo pentru distributia de facto in teren si folosinta acesteia de catre grupurile de vanatori italieni”, mai sustin procurorii.

De asemenea, continua oamenii legii, s-au mai descoperit in acest hotel un numar de 1.000 de cartuse goale, care fusesera trase anterior, adunate din fondul de vanatoare si insemnand butoaiele pentru gunoi care urmau a fi arse si reciclate. „In Hotelul Yahoo din Cernavoda au fost gasite un numar de 21 arme de vanatoare, 4.600 buc. cartuse in camerele nr. 104 (ocupata de catre Luigi Sgobba si L. M.), plus camera nr. 101 junior 2, junior 1, junior 3, junior 4, camera nr. 205, 210, 213, 107, 105 si 102 ale hotelului, un numar de 798 pasari vanate si tinute, de asemenea, la congelator”.

Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta a constatat ca, in perioada 8 – 10 octombrie, directorul executiv al AJVPS Constanta, Danut Vasile Miron, ar fi distribuit in maniera ilegala, fara a efectua mentiunile in evidentele obligatorii, un numar de 18.000 de cartuse. „Din cercetarile desfasurate pana in acest moment a reiesit ca inculpatii, speculand oportunitatile legale si folosind abil bresele sistemului de control al activitatii de vanatoare, au organizat, cu sprijinul unor persoane din cadrul A.J.V.P.S. Constanta, in mod ilegal partide de vanatoare pentru cetateni italieni, incalcand prevederile regimului armelor si al munitiilor si aducand un grav prejudiciu fondului cinegetic national”, au conchis organele de ancheta.

Fata de cei noua inculpati mai sus precizati a fost formulata propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, insa pana la inchiderea editiei magistratii Judecatoriei din Medgidia nu ajunsesera la o decizie. Dupa cum aratam si mai sus, ieri, Ministerul Mediului si Padurilor a anuntat intensificarea controalelor privind modul in care este respectata legislatia in ceea ce priveste organizarea partidelor de vanatoare pe fondurile cinegetice de pe teritoriul Romaniei. „Am dispus verificarea, intr-un timp cat mai scurt, a modului in care este respectata legislatia in domeniul cinegetic si anume verificarea situatiilor privitoare la cotele de recolta si la respectarea Ordinului de Ministru 353/2008 privind practicarea activitatii de vanatoare de catre toate asociatiile care organizeaza partide de vanatoare pentru cetateni straini” a declarat secretarul de Stat in Ministerul Mediului si Padurilor, Mugur Cozmanciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.