Tublumina capteaza lumina zilei pe care o propaga in interiorul incaperilor, inlocuind iluminatul electric. Dispozitivul care poate fi montat in acoperisul caselor, blibliotecilor sau al halelor industriale a fost prezentat, astazi, la Complexul Expozitional Romexpo. Pe timpul noptii, in interiorul aparatului poate fi montata o veioza cu consum redus.lumina fara consum

Aparatul pare ideal: nu dai banii pe energie electrica si te bucuri de lumina naturala. Diferenta intre acest tub si o fereastra este faptul ca lumina are o intensitate mult mai mare, pentru ca trece printr-un tub reflectorizant, si nici nu schimba in vreun fel temperatura din incapere. Dezavantajul este ca nu poate fi montat oriunde, ci doar pe acoperisul cladirilor, deci nu poate fi folosit in apartamente, si doar la ultimele etaje din case.

Tubul este compus dintr-o parte care se monteaza pe acoperis, cu filtru UV care permite captura si transferul luminii zilei. Aceasta trece printr-un tub lung pana la 12 metri, in functie de inaltimea la care doresc utilizatorii sa il foloseasca, si ajung in incaperi printr-un fel de bec lat cam de aproximativ jumatate de metru.

Dispozitivul este functional doar pe timpul zilei, si merge foarte bine indiferent daca ploua sau ninge, pentru ca materialul din care este facut nu permite depunerea precipitatiilor pe suprafata sa. Noaptea, in interiorul sau se monteaza o veioza cu consum redus. „Daca pui un bec de 100 de wati ai o lumina de 500 de wati datorita tubului reflectorizant”, sustine Alina Danciu, reprezentant al firmei Tublumina Impex S.R.L. distribuitor al „superbecului”.

Aparatul, care costa 500 de euro, este adus din America si deja clientii se declara satisfacuti de performantele lui. „Stiam de aceste tuburi din Grecia. Avantajul este ca nu consuma nimic in timpul zilei si da foarte multa lumina”, sustine Nikolaos Giannoulakis, directorul unei firme de structuri metalice din Bucuresti care foloseste tuburile la halele firmei sale.

„Suntem de aproximativ trei ani pe piata din Romania, Am avut multe comenzi, in special pentru halele industriale. Desigur poate fi folosit si in case, dar doar in cele mari”, spune Alina Danciu. Tubul poate fi gasit astazi la targul „Construct Expo Antreprenor”. Expozitia de amenajari interioare, materiale de finisaj, acoperiri murale si pardoseli a inceput martea trecuta si a fost deschisa pana astazi.

Sursa: Adevarul

1 COMENTARIU

  1. eu am de la Dumnezeu informati ca cu lumina uv dar sunt diferit indensitati si este si cu ajutorul laserului si cu ajutorul aceluia metal care se pune in temometrul si acel material se foloseste si in aparatele care se trateaza cancerul cu ajutorul lumini uv lumina si razele. sa va scriu ceva din biblie. ca ochiul omului este bolnav atunci cand o particica din corpul lui nu mai lumineaza si corpul are nevoie de o lumina mai mare dacat corpul. asa o sa se insanatoseze corpul si chear si ochii omului. Demnezeu mai spune si Isus eu sunt lumina si adevarul. Avem lumina acum mai avem nevoie de adevar. eu va spun ca se poate totul face cu ajutorul lumini uv. Toate bolile se pot trata de pe pamant om la animale si la plante. adica bacterile si tot ce se vede sub microscop sunt duhuri (totul este vecinic in forma de duh) cu acea lumina albastra acele duhuri isi vor aduce aminte de cat timp sunt adica inceputul existenti lor si se vor aduna toti la un loc de acelas fel. deasta ele dispar Noi nu le putem omora sunt deja moarte acele bacteri firuse si cum le-am mai numit noi. Chear si dinti se albesc si dispar bacterile. apa se curateste cu acea lumina uv. chear si instalatile de aer se filtreaza cu ajutorul lumini uv. toate aparaturile noastre desenul muzica telefonul internetul scrisul se poate folosi acea lumina uv. chear si in sere cresc plantele perfect fara boli. daca pui sub acea lampa hainele cu culori vopsite culoarea va disparea de pe haine adica isi va primi culoare de la inceput culoare catunului alba. char si hartia faptul ca este alba mezul copacilor sub acea lumina se va face la fel alba. toate mucegaiurile din case dispar cu acea lumina uv. deci daca am pune repde acea lumina sa ne ajute noi am scapa de lucrul. adica lumina ne va face totul. chear si aratul se poate face cu ajutorul lumini. laserul. daca am instala lumina deasupra culturi de plante am putea face foarte repede sa avem roade poate chear si in timpul ierni afara. Lungimile de lumina sunt foarte mari si ne poate ajuta. viata vecinica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here