Face lumina in casa fara consum de energie

1
374

Tublumina capteaza lumina zilei pe care o propaga in interiorul incaperilor, inlocuind iluminatul electric. Dispozitivul care poate fi montat in acoperisul caselor, blibliotecilor sau al halelor industriale a fost prezentat, astazi, la Complexul Expozitional Romexpo. Pe timpul noptii, in interiorul aparatului poate fi montata o veioza cu consum redus.lumina fara consum

Aparatul pare ideal: nu dai banii pe energie electrica si te bucuri de lumina naturala. Diferenta intre acest tub si o fereastra este faptul ca lumina are o intensitate mult mai mare, pentru ca trece printr-un tub reflectorizant, si nici nu schimba in vreun fel temperatura din incapere. Dezavantajul este ca nu poate fi montat oriunde, ci doar pe acoperisul cladirilor, deci nu poate fi folosit in apartamente, si doar la ultimele etaje din case.

Tubul este compus dintr-o parte care se monteaza pe acoperis, cu filtru UV care permite captura si transferul luminii zilei. Aceasta trece printr-un tub lung pana la 12 metri, in functie de inaltimea la care doresc utilizatorii sa il foloseasca, si ajung in incaperi printr-un fel de bec lat cam de aproximativ jumatate de metru.

Dispozitivul este functional doar pe timpul zilei, si merge foarte bine indiferent daca ploua sau ninge, pentru ca materialul din care este facut nu permite depunerea precipitatiilor pe suprafata sa. Noaptea, in interiorul sau se monteaza o veioza cu consum redus. „Daca pui un bec de 100 de wati ai o lumina de 500 de wati datorita tubului reflectorizant”, sustine Alina Danciu, reprezentant al firmei Tublumina Impex S.R.L. distribuitor al „superbecului”.

Aparatul, care costa 500 de euro, este adus din America si deja clientii se declara satisfacuti de performantele lui. „Stiam de aceste tuburi din Grecia. Avantajul este ca nu consuma nimic in timpul zilei si da foarte multa lumina”, sustine Nikolaos Giannoulakis, directorul unei firme de structuri metalice din Bucuresti care foloseste tuburile la halele firmei sale.

„Suntem de aproximativ trei ani pe piata din Romania, Am avut multe comenzi, in special pentru halele industriale. Desigur poate fi folosit si in case, dar doar in cele mari”, spune Alina Danciu. Tubul poate fi gasit astazi la targul „Construct Expo Antreprenor”. Expozitia de amenajari interioare, materiale de finisaj, acoperiri murale si pardoseli a inceput martea trecuta si a fost deschisa pana astazi.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.