Finantare pentru evidentierea potentialului afacerilor „verzi” din Muntii Fagaras in beneficiul naturii si oamenilor

Proiectul ECOSS – Finantare pentru evidentierea potentialului afacerilor „verzi” din Muntii Fagaras in beneficiul naturii si al oamenilor

Fundatia Conservation CARPATHIA anunta lansarea proiectului “ECOSS”, ce se va implementa in perioada mai 2015 – aprilie 2016, in situl Natura 2000 Muntii Fagaras si comunele invecinate, pentru crearea de alternative economice ce promoveaza activitatile locale si conservarea naturii.

Proiectul este finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European, (SEE) 2009 – 2014, in cadrul programului Biodiversitate si servicii ale ecosistemelor, iar valoarea finantarii nerambursabile este de 449.440 Euro.

Obiectivul general al proiectului il constituie conceperea unui program de dezvoltare a unor afaceri orientate spre natura, in zona Muntilor Fagaras, care sa contribuie in acelasi timp la cresterea valorii economice a capitalului natural si la conservarea naturii.

Dezvoltarea durabila a zonei Muntilor Fagaras este un deziderat al Funtatiei Conservation Carpathia. Echilibrul relatiei „om-natura” este foarte important pentru obiectele de conservare ale fundatiei, iar prin acest proiect isi propune identificarea acelor solutii socio-economice care adreseaza cel mai bine nevoile comunitatilor locale. O echipa de specialisti sociologi va culege date socio-economice din zona, va sta de vorba cu localicii si va prospecta opiniile si perceptiile localnicilor privind dezvoltarea zonei lor cu respectarea valorilor si a patrimoniului natural.

O contributie insemnata la proiect o vor avea expertii parteneri ai proiectului, Institutul de Cercetare a Naturii (Norvegia) si Conservation Capital (Marea Britanie), care vor face recomandarile economice si politice menite sa sprijine acest gen de proiecte integrate.

Alte informatii sunt disponibile pe pagina de internet a promotorului de proiect www.carpathia.org.

Fundatia Conservation Carpathia este o organizatie care si-a propus sa contribuie la conservarea si restaurarea ecosistemelor naturale din Muntii Carpati, in beneficiul biodiversitatii si a comunitatior locale, prin achizitionarea, protejarea si administrarea padurilor si pajistilor naturale.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si Norvegiene accesati www.eeagrants.org.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *