Finantare pentru evidentierea potentialului afacerilor „verzi” din Muntii Fagaras in beneficiul naturii si oamenilor

Proiectul ECOSS – Finantare pentru evidentierea potentialului afacerilor „verzi” din Muntii Fagaras in beneficiul naturii si al oamenilor Fundatia Conservation CARPATHIA anunta lansarea proiectului “ECOSS”, ce se va implementa in perioada mai 2015 – aprilie 2016, in situl Natura 2000 Muntii Fagaras si comunele invecinate, pentru crearea de alternative economice ce promoveaza activitatile locale si…

Citește mai departe
Alarmă pentru natura Carpaţilor

Specialisti din Norvegia si Islanda studiaza schimbarile climatice din Carpati

La Universitatea ”Stefan cel Mare” Suceava a avut loc, luni, lansarea proiectului de cercetare ”Raspunsul padurii la schimbarile climatice, cuantificat pe baza unei reconstituiri climatice multiseculare din Regiunea Carpatica” (CLIMFOR), realizat in parteneriat cu specialisti din Norvegia si Islanda, transmite Agerpres. Prin implementarea proiectului se doreste studierea schimbarilor climatice din ultima mie de ani si…

Citește mai departe

Demonstrat genetic. Reprezentantii culturii Cucuteni sunt originari din Muntii Carpati si stepa ucraineana

Analizele genetice ale ramasitelor populatiei ce au creat cultura arheologica Cucuteni-Tripolie din mileniile IV-III i.e.n., au aratat ca aceasta a fost formata din fuziunea oamenilor localnici si a populatiilor care au venit de pe peninsula balcanica, scrie cercetatorul rus din SUA, Alexei Nikitin in revista Stratum plus. Mostrele pentru analizele genetice au fost preluate in…

Citește mai departe

Zimbrii donati Romaniei, vedete in presa britanica

Transportul celor sase zimbri efectuat saptamana trecuta din Marea Britanie in Romania face obiectul unui articol publicat de jurnalistii de la “The Guardian”. Articolul cu titlul „Zimbri din captivitate trimisi in Romania pentru reintroducerea in salbaticie” a aparut in editia electronica a publicatiei britanice luni, 28 aprilie, la trei zile de la sosirea zimbrilor in…

Citește mai departe

Campania „Pune pret pe natura!” arata care este valoarea ariilor protejate din Muntii Carpati

Romania poate pierde aproximativ 9 miliarde de euro in urmatorii 25 de ani, in lipsa unor masuri ferme care sa duca la gestionarea durabila si eficienta a ariilor naturale din Muntii Carpati. La baza acestor masuri sta adoptarea unui cadru legislativ adecvat pentru implementarea unor mecanisme coerente privind plata pentru serviciile ecosistemelor din ariile naturale….

Citește mai departe
Obiectivele turistice ale României, promovate în dou? episoade noi ale miniseriei "Wild Carpathia"

Obiectivele turistice ale Romaniei, promovate in doua episoade noi ale miniseriei „Wild Carpathia”

Obiectivele turistice ale Romaniei, intre care Muntii Carpati, zona Portile de Fier si Delta Dunarii, vor fi promovate in doua episoade noi ale miniseriei „Wild Carpathia”, o coproductie a televiziunii internationale Travel Channel, care va cuprinde si un nou interviu cu printul Charles. Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, vineri, de catre compania Scripps Networks Interactive,…

Citește mai departe
Romania, promovata intr-o coproductie a Travel Channel

Romania, promovata intr-o coproductie a Travel Channel

Obiectivele turistice ale Romaniei, intre care Muntii Carpati, zona Portile de Fier si Delta Dunarii, vor fi promovate in doua episoade noi ale miniseriei „Wild Carpathia”, o coproductie a televiziunii internationale Travel Channel, care va cuprinde si un nou interviu cu printul Charles, informeaza Mediafax. Miniseria „Wild Carpathia” va continua cu doua episoade noi realizate cu…

Citește mai departe

Coalitia de mediu: Dezvoltare durabila si Protectia mediului

Degradarea accelerata a capitalului natural din Romania sub presiunea dezvoltarii economice, in special in conditiile actualei crize economico-financiare, creeaza nenumarate probleme de mediu in majoritatea domeniilor: arii protejate, exploatarea resurselor (minerit, cariere), managementul deseurilor, eficienta energetica si energie regenerabila, protectia zonei costiere, energia nucleara si deseurile radioactive, poluarea apei si amenajarile hidrotehnice, spatii verzi urbane,…

Citește mai departe

Poluarea marilor orase lipsite de statii de epurare, substantele chimice folosite tot mai mult in agricultura si industrie ne ameninta apele

De Ziua Mondiala a Apei, Asociatia Salvati Dunarea si Delta (SDD) si Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis atrag atentia asupra pericolelor tot mai mari care ameninta aceasta resursa pretioasa: poluarea marilor orase lipsite de statii de epurare, substantele chimice folosite tot mai mult in agricultura si industrie, lucrarile absurde de modificare a raurilor de munte…

Citește mai departe
Documentarul "Wild Carpathia" are premiera în 5 septembrie, pe Travel Channel

Ziua Mondiala a Muntilor Carpati

26 Septembrie Ziua Mondiala a Muntilor Carpati Muntii Carpati reprezinta un lant muntos ce apartine marelui sistem muntos central al Europei. Cu o lungime de 1.500 de kilometri, Muntii Carpati sunt cel de-al doilea mare lant muntos din Europa si se intind pe teritoriul Austriei, Cehiei, Slovaciei, Poloniei, Ungariei, Ucrainei, Romaniei si Serbiei. Cel mai…

Citește mai departe

Ziua parcurilor din Carpati

La initiativa WWF, pe 23 mai parcurile nationale, naturale si geoparcurile din cinci tari traversate de lantul Muntilor Carpati vor sarbatori pentru prima oara Ziua parcurilor din Carpati. WWF desfasoara zilele acestea o campanie regionala de informare a publicului larg asupra importantei parcurilor din Carpati, dar si asupra problemelor cu care acestea se confrunta. Campania…

Citește mai departe

Ursii din Sinaia isi schimba domiciliul

La fel ca si anul trecut, ursii din Sinaia vor fi mutati in Arges si Prahova pentru a fi evitate atacurile lor asupra oamenilor. Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat vineri, la o intalnire cu sindicatele, ca toti ursii din zona Sinaia vor fi mutati, cel mai probabil, in judetul Arges si in alte paduri…

Citește mai departe

Muntii Carpati de pe Luna

Universul – o enigma chiar si pentru specialistii din intreaga lume. Ei au posibilitatea sa lucreze cu aparate performante si sa foloseasca tehnici de ultima ora pentru exploatarea „cerului”. Si astronomii amatori pot vizita muzee dotate cu fel de fel de lunete, binocluri, cantare speciale, camere, calculatoare unde pot afla cat mai multe lucruri noi…

Citește mai departe

Vulturul cu barba, semnalat in Mehedinti

Descoperire spectaculoasa in Podisul Mehedinti, in apropierea Pesterii Topolnita. Vanatorii au semnalat prezenta vulturului cu barba sau a zaganului, stiut fiind faptul ca aceasta specie a disparut de pe teritoriul Romaniei. Directorul Asociatiei Ju-de-tene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Mehedinti, Nicolae Popa, a spus ca prezenta za-ganului este un caz deosebit. „Este vorba de o…

Citește mai departe

Ambasadori impotriva schimbarilor climatice

Ieri s-a dat startul concursului national „Tinerii Ambasadori impotriva schimbarilor climatice – mesaj pentru Copenhaga”. Evenimentul se adreseaza elevilor din clasele V-VIII si consta in elaborarea de proiecte ecologice, tratand cu precadere problematica schimbarilor climatice si a efectelor acestora in special la nivel local. Ultima zi de predare a proiectelor este 14 aprilie, iar castigatorii…

Citește mai departe

Un documentar britanic prezinta conditiile oribile in care sunt tinuti ursii din Romania

Un serial TV britanic prezinta incercarea de a salva ursii din conditiile oribile si degradante in care sunt tinuti in Romania. Ursii bruni sunt luati din salbaticie si tinuti in custi micute ca atractie in diverse restaurante sau in hoteluri, ne spune documentarul. Altii ajung in Gradini Zoologice primitive sau la circuri. La Zarnesti se…

Citește mai departe

Mediul natural si Romania

Romania are un nivel ridicat al biodiversitatii, precum si sisteme ecologice intacte. Vastele teritorii din Delta Dunarii, densitatea mare a carnivorelor mari si suprafetele largi acoperite cu paduri din Muntii Carpati sunt unele dintre cele mai semnificative si mai cunoscute aspecte ale bogatiei capitalului natural al Romaniei. Ecosistemele naturale si seminaturale din Romania reprezinta aproximativ…

Citește mai departe

Conferinta nationala ECOBUSINESS – 25 septembrie 2008

Visul european vs Realitatea romaneasca – Strategii si politici de mediu – necesare sau obligatorii? 25 septembrie 2008 – ROMEXPO – SALA BRANCUSI Cu prilejul Zilei Mondiale a Curateniei, Zilei Internationale a Mediului Marin, Zilei Mondiale a Muntilor Carpati si Zilei Circulatiei fara masini, revistele INFOMEDIU EUROPA si REPORTER ECONOMIC, sub patronajul Agentiei Nationale pentru…

Citește mai departe