Ambasadori impotriva schimbarilor climatice

0
386

Ieri s-a dat startul concursului national „Tinerii Ambasadori impotriva schimbarilor climatice – mesaj pentru Copenhaga”.
ambasadori impotriva schimbarilor climatice
Evenimentul se adreseaza elevilor din clasele V-VIII si consta in elaborarea de proiecte ecologice, tratand cu precadere problematica schimbarilor climatice si a efectelor acestora in special la nivel local. Ultima zi de predare a proiectelor este 14 aprilie, iar castigatorii – patru la numar – vor fi anuntati in luna mai. Ei vor primi ca premiu o calatorie educationala in Muntii Carpati si vor fi promovati in Romania si in Europa in calitate de lideri si formatori de opinie.

Concursul este organizat de Ambasada Danemarcei la Bucuresti, in parteneriat cu Fundatia Terra Mileniul III si Asociatia Alma-Ro. La lansarea de ieri a competitiei, care s-a desfasurat la resedinta ambasadorului danez, Ulrik Helweg-Larsen, s-a amintit faptul ca, la Copenhaga, va avea loc in toamna acestui an Conferinta Natiunilor Unite asupra Schimbarilor Climatice COP15. De altfel, copiii ale caror proiecte vor castiga concursul vor avea ocazia sa le transmita participantilor la reuniune mesajele lor cu privire la modul de implicare a Romaniei in lupta cu incalzirea globala.

Competitia nationala „Tineri Ambasadori impotriva schimbarilor climatice” se afla la a doua editie. Anul trecut, concursul a fost organizat de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, in colaborare cu cele doua organizatii de mediu sus-amintite. Jurnalul National si-a propus sa faca o traditie din a fi partener media a unui astfel de eveniment educational.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.