Francezii au declarat ziua de 11 iulie drept ziua mondiala a ciocolatei

0
107

Francezii au declarat ziua de 11 iulie drept ziua mondiala a ciocolatei
Francezii au declarat ziua de 11 iulie drept ziua mondiala a ciocolatei
Consumul de ciocolata creste in fiecare zi, pe tot globul, asa ca i se cuvine o zi speciala acestui desert delicios. Prieten al femeilor si inamic al siluetei pentru multe dintre ele, ciocolata este hulita si adorata in acelasi timp. Neagra sau alba, amaruie, cu lapte, sau cappuccino, cu fructe sau biscuiti, ciocolata ramane desertul preferat al oamenilor.

Istoria ciocolatei incepe cu 2000 de ani in urma, cand arborele de cacao era cultivat in America de Sud.

Cristofor Columb, descoperitorul Americii, a fost primul explorator care s-a bucurat de beneficiile acestor boabe, dar, aduse in Europa, acestea nu s-au bucurat initial de prea multa atentie, deoarece nu se stia la ce folosesc.

Apoi, conchistadorul Hernando Cortez a servit o bautura preparata din boabe de cacao, de azteci. Adaugand trestie de zahar, vanilie si scortisoara, gustul a fost imbunatatit considerabil. In urma acestui episod, fascinatia pentru cacao si pentru ciocolata a crescut exponential.

Cercetarile stiintifice au aratat faptul ca oamenii care consuma ciocolata au mai putin tesut adipos decat cei care nu mananca. De asemenea, din punct de vedere caloric, ciocolata este neutra, deci, este un bun aliment in diete, deoarece accelereaza metabolismul, reduce riscul de infarct, atac cerebral, hipertensiune si diabet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here