Fructele închise la culoare previn apariţia unor grave probleme de sănătate
Fructele purpurii te protejeaza de dementa, boli de inima si cancer

Afinele, murele, prunele si coacazele negre protejeaza de multe boli, precum Alzheimer, afectiunile inimii si chiar cancer, au descoperit oamenii de stiinta. Chiar si riscul de a te alege cu scleroza multipla ori Parkinson este mai mic daca aceste fructe se afla adesea in meniu, conform cercetatorilor americani.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Manchester spun ca una sau chiar doua dintre cele 5 portii de fructe si legume ce trebuie consumate zinic ar trebui sa constea in fructe de culoare purpurie, relateaza Daily Mail.

Se crede ca un compus continut de aceste fructe lupta cu efectele nocive ale fierului, ce poate face rau celulelor daca ajunge in sistemul digestiv intr-o forma gresita. Desi adesea ni se spune cat de sanatos este acest mineral, beneficiile sunt resimtite numai atunci cand acesta actioneaza laolalta cu alti compusi din organism. Singur, se poate dovedi chiar otravitor pentru tesuturi. Prea mult fier, de exemplu, face ca Vitamina C sa nu mai pazeasca organismul de infectii.

Compusii in cauza sunt polifenolii, cei care dau culoarea specifica acestor fructe. Acestia sunt continuti si de ceaiul verde, dar si de sofran. Chiar si ciocolata este de ajutor, insa nu si vinul rosu, dupa cum se mentioneaza intr-un raport publicat in Arhivele de Toxicologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here