Ramnicu Valcea: Gradina Zoologica, readusa la viata cu cinci milioane de lei

0
358
Gradina Zoologica din Ostroveni va fi modernizata
Gradina Zoologica din Ostroveni va fi modernizata

Unul din putinele parcuri zoo din Oltenia va beneficia de un program de modernizare si reamenajare in valoare totala de 5,4 milioane de lei.

La Ramnicu Valcea s-a inceput deja proiectarea modernizarilor ce ar trebui sa aduca Gradina Zoologica la standardul de autorizare al UE. Daniel Ionescu, purtatorul de cuvant al Primariei din Ramnic sustine ca fondurile vin prin intermediul unui program de mediu, iar mare parte din cei 5,4 milioane de lei, este un imprumut nerambursabil al Guvernului. „A fost desemnat un constructor care se va ocupa de lucrarile propuse de catre proiectanti. In primul rand conditiile oferite animalelor de la zoo vor fi mult mai bune. Se vor reamenaja toate zonele existente, in plan fiind si construirea unor zone noi pentru alte specii de animale si specii. Odata cu inmultirea numarului de „locatari”, gradina va beneficia si de un acvariu public la standarde europene, o noutate pentru ramniceni”, explica Daniel Ionescu.

Potrivit proiectului ce va fi pus in practica in curand Gradina Zoologica se va tranforma intr-un parc educativ, in are cei mici vor invata lucruri inedite despre animale. „Constructorii vor ridica, in incinta complexului o sala pentru organizarea de cursuri educative. Se vor reamenaja locurile de joaca existente, o atractie permanenta pentru cei mici, iar ramnicenii care cunosteau vechea conformatie a acestei Gradini vor avea supriza placuta de a descoperi ca vechiul lac va fi decolmatat si pus in valoare”, mai spune Ionescu. Reprezentantul primariei mai afirma ca animalele vor beneficia de un cabinet veterinar de ultima ora. Termenul de finalizare al acestor lucrari este 30 mai 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.