Inca un caz de imbolnavire cu virusul West Nile a fost confirmat

0
145

Un prim caz de imbolnavire cu virusul West Nile in judetul Dambovita a fost confirmat, joi, la o femeie din localitatea Ghirdoveni, donarea de sange fiind restrictionata in zona Moreni.

Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Dambovita, Marinela Popa, femeia in varsta de 64 de ani este internata la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste, starea sa actuala fiind favorabila.

„Femeia din grupa de varsta de peste 60 de ani s-a prezentat la spital in data de 18 septembrie si a fost internata la Sectia de Boli Infectioase. I-au fost recoltate probe biologice, care au fost trimise la Institutul Cantacuzino, astazi, (n.r. joi) fiind primita confirmarea. Este, in continuare, internata, sub tratament, starea sa fiind una favorabila”, a declarat Marinela Popa.

Ca urmare a acestui fapt, Centrul de Transfuzie Sanguina Dambovita anunta ca se impune restrictia la donarea de sange, timp de 28 de zile, pentru persoanele cu domiciliul in zona Moreni.

Pana la inceputul acestei saptamani, numarul cazurilor de West Nile confirmate se ridica la 41, cele mai multe (9) fiind semnalate in Capitala.

Patru persoane au murit anul acesta in Romania din cauza infectarii cu virusul West Nile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here