Schimbarile climatice ce se vor resimti tot mai mult in urmatorii ani vor duce la crize alimentare fara precedent, cat si la cresterea ametitoare a preturilor la alimentele de baza.copiii africani

Penuria de grau, porumb, orez ori soia va afecta grav peste 25 de milioane de copii de pe intreaga planeta, care vor suferi de foame sau se vor confrunta cu boli de nutritie pana la sfarsitul acestui secol, scrie „The Guardian”.

Daca incalzirea globala se va manifesta in acelasi ritm, vor fi afectate toate regiunile lumii, dar cele mai expuse zone vor fi cele din sudul Asiei si din Africa Subsahariana.

Toate aceste informatii se regasesc intr-un raport intocmit recent de International Food Policy Research Institute pentru Banca Mondiala si pentru Banca de Dezvoltare a Asiei, citat de „The Guardian”.

Copiii din anul 2050 vor consuma mai putine calorii decat cei din anul 2000, se arata in raportul amintit, care este primul document ce prezinta efectele negative ale schimbarilor climatice asupra proviziilor de mancare prin combinarea modelelor climatice si agricole.

Cateva regiuni ale lumii, evidentiate in raport, dau deja semne de vulnerabilitate din cauza lipsei de precipitatii si a secetei, fenomene determinate de schimbarile climatice. In prezent, cele mai afectate state de pe glob sunt Kenya, Etiopia, Somalia si Uganda.

De aceea, agentia umanitara Oxfam a lansat recent un apel pentru deschiderea unui fond umanitar, de 9,5 milioane de dolari, pentru ajutorarea oamenilor din Africa de Est.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here