Secretele biscuitilor Daria

Consumatorul care nu cunoaste limba engleza sau care nu este suficient de atent incat sa se uite si pe traducerea ingredientelor in alte limbi straine nu va afla ce mananca de fapt. Producatorul biscuitilor Daria Sandwich a tradus in limba romana doar ce i s-a parut lui mai convenabil. Grasimile vegetale sunt al doilea ingredient…

Citește mai departe

11 E-uri, o prajitura

Prajitura cu crema de cacao cu aroma de ciocolata Zgloby este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida. Pancreasul endocrin va avea de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina intr-o perioada scurta de timp, atentioneaza profesorul doctor…

Citește mai departe

Cocos 0,02%, restul arome

Eticheta biscuitilor Coconitos Rostar ne sugereaza ca acestia au in compozitie o cantitate insemnata de nuca de cocos. Citind ingredientele, ne dam seama ca este numai o pacaleala, gustul fiind dat de arome sintetice, nicidecum de fructul exotic. Biscuitii Coconitos cu cocos sunt un amestec de glucide si grasimi modificate chimic, care ii transforma intr-un…

Citește mai departe

Eti Negro, zahar si ulei

Bolnavii de inima, ficat si pancreas ar trebui sa evite consumul frecvent al biscuitilor Eti Negro, din cauza continutului mare de uleiuri modificate chimic si zaharuri. Biscuitii Eti Negro au in compozitie o cantitate foarte mare de zahar, reprezentand un pericol pentru pancreasul endocrin. Acesta va fi nevoit sa secrete mai multa insulina intr-o perioada…

Citește mai departe

Biscuiti cu sase aditivi

Zaharul, margarina si aditivii alimentari sunt principalele ingrediente ale biscuitilor Crema. Din aceasta cauza afecteaza starea de sanatate a consumatorilor si pun in pericol silueta. Biscuitii Crema au un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un exces de glucide si index glicemic ridicat (zahar, zahar invertit), dar si cu multe grasimi vegetale hidrogenate. Acestea pun…

Citește mai departe

Arty, biscuiti sintetici

Majoritatea ingredientelor biscuitilor Arty sunt sintetice, facand ca produsul sa nu fie recomandat copiilor. Mai mult, din cauza valorii energetice foarte ridicate, nu poate fi vandut in scoli. Biscuitii cu cacao si lapte Arty sunt un produs de tip biscuiti cu profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza,…

Citește mai departe

Fantezie pentru bolnavi

Prajitura „Fantezie cu capsuni si iaurt” Dr Oetker este un produs care prin modul de preparare isi propune sa le ajute pe gospodinele care nu au prea mult timp sa stea la bucatarie. Numai ca, daca isi vor face un obicei din a consuma aceasta prajitura, timpul castigat il vor petrece pe la medici. Compozitia…

Citește mai departe

Bun bun – Baton cu grasimi rele

Combinatia de grasimi modificate chimic si zaharuri rafinate afecteaza in mod grav sanatatea organismului, mai ales in cazul unui consum cronic. Bun bun, „baton cu ciocolata si alune 40 g” este un produs care are printre ingredientele principale margarina (grasime vegetala hidrogenata). Acest tip de grasime este foarte periculoasa pentru sanatatea organismului, afectand in mod…

Citește mai departe

Napolitane cu valoare energetica mare si trei alergeni

Wafer”s Joy este un produs de tip napolitana, cu un profil nutritional dezechilibrat, dat de cantitatea mare de glucide. Din aceasta cauza, pancreasul endocrin este extrem de stresat, fiind fortat sa secrete o cantitate foarte mare de insulina intr-o perioada scurta, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mai mult, produsul…

Citește mai departe