Napolitane cu valoare energetica mare si trei alergeni

0
422

Wafer”s Joy este un produs de tip napolitana, cu un profil nutritional dezechilibrat, dat de cantitatea mare de glucide.
napolitane cu alergeni
Din aceasta cauza, pancreasul endocrin este extrem de stresat, fiind fortat sa secrete o cantitate foarte mare de insulina intr-o perioada scurta, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mai mult, produsul analizat are in compozitie si o cantitate mare de grasimi vegetale, a caror natura botanica nu este specificata si nici daca au trecut sau nu printr-un procedeu de modificare chimica. Sodiul ocupa si el o pondere importanta in compozitia napolitanelor. De aceea, persoanele cardiovasculare si renale trebuie sa tina cont ca nu trebuie sa consume mai mult de 6 g/sare pe zi.

Din cauza acestei compozitii, napolitanele analizate au si o valoare energetica foarte ridicata. Din aceasta cauza, supraponderalii si obezii trebuie sa evite consumul.

De asemenea, specialistul atrage atentia ca persoanele alergice la soia trebuie sa testeze reactia organismului la acest produs. Cei cu alergie la lactoza vor consuma napolitanele cu precautie.

Persoanelor cu celiachie (intoleranta la gluten) le este interzis consumul produsului analizat. Specialistul recomanda ca napolitanele Wafer”s Joy sa fie consumate cu precautie de copii, femei insarcinate si care alapteaza, bolnavi hepatici, de cei cu afectiuni ale tractusului digestiv. Diabeticii vor cere sfatului medicului si vor tine cont de cantitatea mare de glucide.

INGREDIENTE

Napolitane cu crema (67%) cu aroma de alune: faina de grau, zahar, grasime vegetala, lapte praf (min. 5%), zer praf, emulgator (lecitina din soia E322), faina de soia, extract de malt, agenti de afanare (bicarbonat de sodiu E500 si amoniu E503), sare iodata, aroma identic naturala de alune. Valorile nutritionale pentru 100 g produs: grasimi 10,8g, proteine 8,4g, carbohidrati 48,2g, valoarea energetica 1419,5 kj/ 100g.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.