Aproape toate șampoanele destinate bebelușilor și copiilor (80%) pot provoca alergii

Aproape toate sampoanele destinate bebelusilor si copiilor (80%) pot provoca alergii

Aproape toate sampoanele destinate bebelusilor si copiilor (80%) pot provoca alergii, potrivit celui mai recent studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC), citat de CSID. De asemenea, doar 13% dintre produsele analizate sunt, intr-adevar pentru ingrijirea bebelusilor, in timp ce pentru 16% dintre ele producatorii nu recomanda utilizarea in cazul copiilor sub 3…

Citește mai departe
Cercetătorii continuă să apere produsele modificate genetic

Dupa analizarea a 1783 de studii, oamenii de stiinta italieni au confirmat siguranta cultivarii OMG

Tehnologia ingineriei genetice a plantelor are deja 30 de ani. Beneficiile acestei tehnologii sunt bine cunoscute. Utilizarea ingineriei genetice a dus la cresterea productivitatii culturilor si scaderea utilizarii de erbicide si insecticide. Cu toate acestea, opinia publica si unii oameni de stiinta inca pun la indoiala sau dezaproba pur si simplu utilizarea acestei tehnologii. Multi…

Citește mai departe
Asocia?ia Bio-România solicit? eliminarea TVA la alimentele de baz? certificate bio

Agricultura durabila: prezent si viitor

Exista doua sisteme principale de agricultura durabila: agricultura ecologica si agricultura durabila, de tip intensiv, iar in cadrul acesteia din urma exista un subsistem aparte, numit agricultura de precizie, care s-a impus in ultimele doua decenii. Toate cele trei tipuri de agricultura corespund paradigmei dezvoltarii durabile si reprezinta solutii model pentru practica agricola, prezenta si…

Citește mai departe

Premiera OMS: Atlasul sanatatii in functie de schimbarile climei

Organizatia Mondiala a Sanatatii si Organizatia Mondiala de Meteorologie au lansat un atlas in care se coreleaza schimbarile climatice severe si impactul pe care il au asupra sanatatii oamenilor. Punctele rosii arata cele mai poluate orase ale lumii „Atlasul sanatatii in functie de clima” contine date importante despre impactul asupra habitatului uman a uraganelor, inundatiilor,…

Citește mai departe

Elimina sursele de poluare ale aerului din casa

Structura optima a aerului respirabil trebuie sa prezinte o anumita compozitie, umiditate, temperatura, viteza si rata de schimb. Alterarea acestora, cunoscuta sub denumirea de poluare, genereaza un aer impropriu pentru o respiratie sanatoasa si un confort necorespunzator. Care sunt amenintarile si ce poate fi facut? Poluarea interioara se accen­tueaza si prin ema­natiile emise de materialele…

Citește mai departe

Suplimente alimentare cu bacterii „bune“ regleaza functiile sistemului imunitar si ne feresc de alergii

Consumul zilnic a 100-150 de grame de iaurt natural sau administrarea in fiecare zi a unor suplimente alimentare cu bacterii „bune“ regleaza functiile sistemului imunitar. In sistemul nostru digestiv exista bacterii „bune” si „rele”, in proportia ideala de 85% (bacterii „bune”) la 15% (bacterii „rele”). Dezechilibrul dintre aceste doua categorii duce la scaderea imunitatii si…

Citește mai departe

Laptisorul de matca pur, un „medicament fabricat” in farmacia stupului

Stiati ca laptisorul de matca pur, un „medicament fabricat” in farmacia stupului, cu o compozitie chimica complexa, este un elixir al sanatatii? Acest concentrat biologic de culoare alb-galbuie, avand o concentratie vascoasa, este secretat de glandele albinelor tinere cu scopul de a hrani matca. Pe toata durata vietii, de circa cinci ani, regina stupului se…

Citește mai departe

Paine cu probleme

Jumatate din painea vanduta nu respecta legea protectiei consumatorilor, arata un comunicat remis de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. La aceasta concluzie s-a ajuns in urma controalelor efectuate la sfarsitul lunii aprilie, la nivel national. Verificarile facute de inspectorii ANPC au aratat inca o data ca producatorii de paine ne vand marfa cu modificari de…

Citește mai departe

Vitamina care lupta cu raceala.

Vitamina C sau acidul ascorbic, denumirea sa chimica, este esentiala vietii. Acest lucru a fost inteles cu pretul multor sute de ani de-a lungul istoriei omenirii. Nevoia de a include plante proaspete sau carne cruda in alimentatie pentru a preveni bolile a fost cunoscuta inca din antichitate. Popoarele native care traiau in zonele marginale au…

Citește mai departe

Vom avea luteina in laptele praf

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a aprobat folosirea luteinei, E161b, in formulele de lapte praf pentru bebelusi. Producatorii pot adauga 250-300 mg/l luteina in laptele praf pentru sugari si 500 mg/l in laptele de crestere, pentru copiii mai mari de 1 an. Totusi, Comisia pentru Produse, Nutritie si Alergeni din cadrul EFSA nu a…

Citește mai departe

Napolitane cu valoare energetica mare si trei alergeni

Wafer”s Joy este un produs de tip napolitana, cu un profil nutritional dezechilibrat, dat de cantitatea mare de glucide. Din aceasta cauza, pancreasul endocrin este extrem de stresat, fiind fortat sa secrete o cantitate foarte mare de insulina intr-o perioada scurta, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mai mult, produsul…

Citește mai departe