Paine cu probleme

0
326

Jumatate din painea vanduta nu respecta legea protectiei consumatorilor, arata un comunicat remis de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.paine

La aceasta concluzie s-a ajuns in urma controalelor efectuate la sfarsitul lunii aprilie, la nivel national.

Verificarile facute de inspectorii ANPC au aratat inca o data ca producatorii de paine ne vand marfa cu modificari de gust, cu ambalaje degradate, paine care cantareste mai putin decat s-a declarat sau expirata.

Probleme s-au descoperit si la etichetare, o treime din cei controlati neavand afisat numele producatorului. De asemenea, au fost gasite produse cu etichete inselatoare sau care nu aveau mentionate data durabilitatii minimale sau a ingredientelor cu efecte posibil alergene. Transportul produselor de panificatie a fost de asemenea supus atentiei inspectorilor ANPC. Au fost gasite produse vrac transportate in navete murdare, fara protectie.

In urma controalelor, ANPC recomanda consumatorilor sa ii solicite vanzatorului sa ii arate produsul pentru a verifica aspectul si sa refuze marfa care are aspect necorespunzator: arsa, cu urma lipiturilor pe partile laterale, insuficient coapta, cu partea care a fost in contact cu vatra/cuptorul murdara, deformata sau rupta, urme ale contactului cu rozatoare, paine cu urme de mucegai.
De asemenea, este recomandat sa refuzati chiar si produsele care prin etichetare nu prezinta incredere.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.